Kanuti Gildi SAALis toimub vestlusring vägivalla teemal

Kultuuritoimetus
Copy
Emer Värgi lavastus «Näete nii palju ilusaid asju» mängivad Rene Köster (esiplaanil) ja Jarmo Reha.
Emer Värgi lavastus «Näete nii palju ilusaid asju» mängivad Rene Köster (esiplaanil) ja Jarmo Reha. Foto: Alan Proosa

Reedel, 24. jaanuaril 2020, kell 17.00 toimub  Kanuti Gildi SAALis vestlusring «Kuidas kujutada vägivalda etenduskunstides».

Millest me räägime, kui räägime vägivallast? Hiljuti esietendus Kanuti Gildi SAALis Emer Värgi debüütlavastus «You Will See So Many Pretty Things», mis kujutab laval lähisuhtevägivalda ning millest järelmina jäid resoneeruma nii arvustustes kui ka vestlusringis kunstnikuga erinevate inimeste vaatepunktid, kas, kuidas ja miks peaks kunstis kujutama vägivalda.

Erinevates eelintervjuudes selgus tõsiasi, et ka lihtsalt rääkida vägivallast (etendus)kunstis on raske, ilma et mõlemad pooled muutuksid kas moraalitsevaks või siis vastupidi – empaatiavõõraks.

Seega tundub asjakohane saada korra kokku, et arutleda pingevabalt just eelnevalt püstitatud küsimuste üle. Kas ja kuidas (etendus)kunstis peaks vägivalda kujutama? Kas  kunstniku seisukoht vägivalla suhtes peaks kajastuma tema teoses? 

Vestlusring pole mõeldud konkreetse lavastuse analüüsiks, vaid teema üldisemaks lahkamiseks. Tegemist pole loenguga, vaid vaba arutlusringiga ja ümarlauaga, kus kõik saavad oma mõtteid jagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles