NUKU teatri trupiga liitus Sander Roosimägi

Kultuuritoimetus
Copy
NUKU teatriga liitunud Sander Roosimägi näeb lavastuses „Noored hinged”.
NUKU teatriga liitunud Sander Roosimägi näeb lavastuses „Noored hinged”. Foto: Siim Vahur

Jaanuaris liitus NUKU teatri trupiga EMTA lavakunstikooli 28. lennu lõpetanud näitleja Sander Roosimägi. 

Teatri trupiga liitus Sander Roosimägi jaanuaris, kuid mängib juba teist hooaega kaasa lavastuses „Noored hinged” (lavastaja Mirko Rajas). Praeguseks mängib noor näitleja erinevates rollides lavastustes „Momo” (lavastaja Mait Joorits) ja „Röövel Hotzenplotz” (lavastaja Mirko Rajas) ning lisanduvad osatäitmised Renate Keerdi uuslavastuses aprillis ning juunis Kernu mõisa küünis esietenduvas suvelavastuses „Kummituste suvi” (lavastaja Mirko Rajas).

„NUKU teatri kunstilise juhi loominguline otsing on minu jaoks aus ja köitev,” ütles Sander Roosimägi. „Pean kuulumist NUKU teatri otsingulisest vaimust kantud truppi privileegiks.”

„Teatrijuhina on mul suur rõõm kuulda Eesti teatrieluga kursis olevatelt inimestelt, et meie teatril on värske hingamine ja see on koht, kus inimesed tahavad töötada. On väga meeldiv, kui kollektiivi ühine püüdlus ja väljapoole paistev pilt langevad kokku,” ütles NUKU teatri juht Joonas Tartu.

Kunstilise juhi Mirko Rajase sõnul on olnud varasem koostöö Sandriga loominguliselt erk ja rikastav. „On moodustunud tugev, üksteist hoidev ning töökas  trupp, kellega võime jõuda üha puudutavama loominguni,” ütles Rajas.

Sander Roosimägi on lõpetanud EMTA lavakunstikooli 28. lennu 2018. aastal, kursuse juhendajad olid Anne Türnpu ja Mart Koldits. Pärast kooli lõpetamist töötas Roosimägi vabakutselisena ja on näitlejana kaasa löönud mitme teatri lavastustes. Sama lennu lõpetanutest töötavad NUKU teatris veel näitlejad Laura Kukk ja Steffi Pähn ning dramaturg Priit Põldma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles