Vene Teatri esietendus “Parun Münchhauseni seiklused“

Kultuuritoimetus
Copy
Vene Teatris esietndub lastelavastus “Parun Münchhauseni seiklused“
Vene Teatris esietndub lastelavastus “Parun Münchhauseni seiklused“ Foto: Vene Teater

Laupäeval, 25. jaanuaril  esietendub Vene Teatri väikeses saalis lõbus lastelavastus “Parun Münchhauseni seiklused“. Lavastajaks on eelkõige näitlejana tuntud Daniil Zandberg, kes eelmisel aastal tegi lavastajadebüüdi visuaalteatri looga “Vasjake“.  

Uues lavastuses teevad kaasa näitlejad Sergei Tšerkassov, Aleksandr Žilenko, Ivan Aleksejev, Dmitri Kordas ja Karin Lamson.

Paruni imetabastest seiklustest koosnev interaktiivne valgusmänguga vürtsitatud põnevuslugu soovib kaasa haarata kaasa nii väikesed kui ka täiskasvanud teatrikülastajad. Värvikate luiskelugude autori jutustused, olgu selleks reis kuule või iseenda juukseidpidi soost välja sikutamine, ei jäta ükskõikseks kedagi.

“Parun on inimene, kes lahendab kõiki probleeme ebatavalisel viisil. Sealjuures on tulemus reeglina ootamatu mitte ainult kõrvaltvaatajatele, vaid ka parunile endale. Ta eirab üldtuntud seisukohti. Kui talle öeldakse, et üks või teine asi ei ole võimalik, tõestab ta mängleva kergusega vastupidist. Kui meil ei ole kogemusi ega teadmisi mõne konkreetse probleemi lahendamiseks, siis see kas jääb lahendamata või me võtame kasutusele, nii nagu parun Münchhausen, erakordsed meetmed, mis võimaldavad saavutada esmapilgul võimatuna näivat tulemust. Tihti osutuvad sellised “võimatud“ lahendused kõige arukamateks.  Vahel tuleb konflikti lahendamise nimel lihtsalt osata taganeda,“ räägib lavastaja Daniil Zandberg.

“Parun Münchhauseni seiklused“ põhinevad 18.sajandil elanud Saksa paruni fantaasiaküllastel jutustustel. Parun von Münchhausen oli tuntud jutuvestja, kes mõtles välja kõige uskumatumaid seiklusi. Tema nimega on hakatud kutsuma inimesi, kes endast rääkides liialdustesse kalduvad ning endale olematuid saavutusi omistavad. Kuid see ei tee Münchhauseni enda lugusid vähem huvitavamaks.

“Münchhausen asub probleeme lahendama alati optimistlikult ja lõbusas tujus. Selles peitub omamoodi filosoofia, eluline seisukoht. Ta on avatud igasugusele sündmuste arengule. Ja asi ei ole ainult õnnelikus juhuses, mis teda kõikjal saadab, vaid ka tema oskustes, mida ta järjekindlalt lihvib. Seejuures puudub lavastuses igasugune moraalitsemine. See on ilus, heasüdamlik ja lõbus lugu superkangelasest, rõõmsameelsest uljaspeast, kes pakub erinevat äratundmisrõõmu igas vanuses  ja igast rahvusest vaatajatele,“ selgitab  lavastaja.

Kõikidel Vene Teatri etendustel on sünkroontõlge eesti keelde (kõrvaklappidesse). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles