Vanemuine toob lavale Ooperifantoomi

Kultuuritoimetus
Copy
«Ooperifantoom» jõuab taas Vanemuise lavalaudadele.
«Ooperifantoom» jõuab taas Vanemuise lavalaudadele. Foto: Kristjan Teedema

Sel laupäeval, 25. jaanuaril, kell 19 jõuab Vanemuise juubelihooaja repertuaari taas Andrew Lloyd Webberi muusikal «Ooperifantoom», mida mängitakse viimased 15 mängukorda Tartus ja Tallinnas.

Muusikal «Ooperifantoom» on kõigi aegade kuulsaim – seda teavad kõik, kes on žanrist vähegi midagi kuulnud. A. L. Webberi «Ooperifantoom» esietendus 1986. aastal Londonis ja tugineb 1911. aastal ilmunud samanimelisele romaanile. Romaani unustatud kummitus elab tänasel päeval nii tormiliselt, et seda on nähtud vähemalt 30 riigi 151 teatris.

Vanemuises esietendus lavastus 2014. aastal.  

Tartu lavastusel on muljetavaldav omapära: Vanemuine oli Webberi kompaniiga lepingu sõlmimisel kolmas teater maailmas, mis sai litsentsi uuslavastus välja tuua oma soovide kohaselt.

Muusikali laulutekstide autorid on Charles Hart ja Richard Stilgoe, eestikeelse tõlke autor on Leelo Tungal, lavastaja Georg Malvius (Rootsi), muusikajuht ja dirigent Martin Sildos, dirigent Erki Pehk, kunstnik Iir Hermeliin, kostüümikunstnik Ellen Cairns (Šotimaa), koreograaf Adrienne Åbjörn (Rootsi), valguskunstnik Palle Palmé (Rootsi), videokunstnik Taavi Varm.

Osades on Koit Toome, Maria Listra, Kalle Sepp (ETA revüüteater «Starlight Cabaret»), Pirjo Jonas, Valter Soosalu, Simo Breede, Lauri Liiv, Merle Jalakas, Kärt Anton, Rasmus Kull jt.

Kaasa teevad Vanemuise sümfooniaorkester, ooperikoor, balletitrupp ja bänd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles