Kolm Eesti klubi tähistavad laupäeval avatud klubide päeva

Kultuuritoimetus
Copy
Sveta baar
Sveta baar Foto: Patrik Tamm, TMW pressimaterjal

Juba kolmandat aastat avavad Euroopa kontserdikohad ja klubid veebruari esimesel laupäeval varakult uksed, et anda huvilistele võimalus tutvuda klubi- ja kontserdikohtade igapäevatööga. Eestis võtab 1. veebruaril toimuvast algatusest osa kolm kontserdikohta kolmest linnast: Sveta Baar Tallinnas, Genialistide Klubi Tartus ja Kultuuriklubi Tempel Pärnus.

Üle Euroopa võtab sel aastal avatud klubide päevast osa 115 klubi 15 riigist. Sel päeval saavad huvilised tutvuda kontserdipaikade igapäevaeluga. Külastajatele räägitakse, millised on kontserdi- ja klubitegevusega seotud töökohad, kuidas valmib programm, töötavad heli- ja valgustehnikud jpm.

Sveta Baaris saab alates kella 12 näha õhtuse kontserdi ettevalmistusi ja jälgida bändide Diversicolor ja Fun heliproove. Õhtul oodatakse kõiki ka kontserdile.

Kultuuriklubis Tempel toimub lisaks klubi tutvustamisele arutlusring teemal „Pärnu kultuuripoliitika, muusikaelu ja kogukonnad“, kuhu on kutsutud kohaliku poliitikaelu kujundajad. Vestlust modereerib Live Music Estonia eestvedaja Henri Roosipõld.

Genialistide klubi pidajad heidavad Avatud Klubide Päeval pilgu minevikku, räägivad tegemisest ja arutavad tulevikuplaane.

“See, et Sveta Baari, Kultuuriklubi Templi ja Genialistide klubi tegevus rikastavad Eesti subkultuuride, kogukondade ja linnade muusikaelu, on ilmne,” lausus Live Music Estonia eestvedaja Henri Roosipõld.

“Avatud klubide päev soovibki avaldada tänu mitmekülgse muusikaelu huvilistele, kutsuda nad külla ka päevasel ajal ning tutvustada kontserdikohtade ja klubide tegevust ning mõju ka neile, kes sellest valdkonnast seni huvitunud pole. Ja tore on seda kõike Live Music Estonia kaasabil teha," lisas Roosipõld.

“Live Music Estonia on Music Estonia haru, mille eesmärk on Eesti kontserdikultuuri edendajate esindamine ning nende tegevuse ja arengu toetamine,” selgitas Roosipõld vastloodud ühenduse olemust, mis koondab Eesti kontserdi- ja festivalikorraldajaid, klubisid ja kontserdipaiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles