Tartus avatakse Tuulike Kivestu näitus

Kultuuritoimetus
Copy
Pilt Tuulike Kivestu näituselt.
Pilt Tuulike Kivestu näituselt. Foto: Tuulike Kivestu

Reedel, 31. jaanuaril kell 16 avatakse Tartus galerii Noorus II korruse näitusesaalis Tuulike Kivestu isikunäitus «Meie, inimesed», mis jääb avatuks kuni 22. veebruarini.

Näitus on sündinud autori murest meie, inimeste, pimeduse pärast üksteise suhtes. Inimene indiviidina kaob sageli üldistamiste ja vastandamiste sohu, nii et me enam ei märkagi teda. Autor loodab tänavatel juhuslikult kohatud inimeste kaudu puudutada vaatajas sallivuse, empaatia, heatahtlikkuse keeli. Tuletada meelde, et hoolimata rahvusest ja kodupaigast oleme meie, inimesed, oma tunnetes, olemistes ning igapäevastes tegemistes üsnagi sarnased. Näitusel olevad fotod on pildistatud Pisa, Rooma, Naapoli, Amsterdami ja Rotterdami tänavatel.

Tuulike Kivestu (sündinud 1976) õpib fotograafiat Kõrgemas Kunstikoolis Pallas ja illustratsiooni Tartu Kunstikoolis. Oma loomingut on ta varem esitlenud näitustel Vanas Anatoomikumis KUKE galeriis, Tallinna Keskraamatukogus, Hg47 galeriis, Karksi-Nuia kultuurikeskuses, Viljandi veinikulbis Mulks ja kohvikus Fellin. Tuulike Kivestu sõnul sünnivad tema fotod soovist kajastada ja jäädvustada just neid aspekte meie elus, mis esmapilgul ja pealiskaudsel vaatamisel ehk nähtamatuks jäävad. Ta loodab tuua esile elu lihtsuse ilu, valu ning groteski. Oma tegevuses peab ta kõige tähtsamaks jääda alati eetiliseks ja ausaks, austades ja armastades neid, keda ta läbi oma objektiivi vaatab.

Rohkem infot kodulehel: www.tuulikekivestu.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles