Vanemuises esietendub Tšehhovi draama ainetel valminud ballett

Kultuuritoimetus
Copy
“Neid oli kolm õde”.
“Neid oli kolm õde”. Foto: promo

Laupäeval, 1. veebruaril kell 19 esietendub Vanemuise väikese majas Anton Tšehhovi näidendi ainetel ballett “Neid oli kolm õde”, mille lavastaja-koreograaf on Marika Aidla, näitejuht Helena Merzin, kunstnik Maarja Meeru, kostüümikunstnik Gerly Tinn, muusikalised kujundajad Ele Sonn ja Marika Aidla, videokujundaja Janek Savolainen, valguskujundaja Imbi Mälk. Lavastuse muusika autorid on Igor Korneljuk, Philip Glass, Ludovico Einaudi, Olafur Arnalds ja Max Richter.

Tšehhovi klassikalist näidendit “Kolm õde” on lavastatud lugematuid kordi. Võiks ju arvata, et mida enneolematut sealt enam võimalik ammutada, aga on taas selgunud, et klassika on klassika ikkagi põhjusega.

“Tšehhov on tähenduslik autor ja tema tekstide sees on tuhandeid võimalusi iga kord uuel moel laval olla. Ka tantsulavastusena on see võimalik. Meie huviks olid lavastuse loomisel näidendi teemad ja probleemid, mis ei muutu ega aegu kunagi. Tšehhovi tegelased on haavatavad, kohati rumalad, kohati väga intelligentsed, seega alati ülimalt ja arusaadavalt inimlikes mõõtmetes – nii on vaatajatel võimalusi äratundmiseks ja samastumiseks palju,” leiavad stsenaariumi autorid Helena Merzin ja Marika Aidla.

Osades: Maria Engel, Raminta Rudžionyte Jordan, Laura Quin, Hayley Jean Blackburn, Yukiko Yanagi, Olivia Lenssens, Silas Stubbs, Walter Isaacson, Georgia Toni Hyrkäs, Arianna Marchiori, Janek Savolainen, Joo Ho Lee, Gus Upchurch, Alain Divoux, Alexander Germain Drew, Matthew Jordan, Benjamin Kyprianos, Endro Roosimäe jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles