Kinoteater toob lavale suhtekomöödia-draama-trilleri «Kahekesi»

Kultuuritoimetus
Copy
Hetk suhtekomöödia-draama-thrilleri «Kahekesi» proovist.
Hetk suhtekomöödia-draama-thrilleri «Kahekesi» proovist. Foto: Kinoteater

Äsja Kultuurkapitali näitekunsti aastapreemia võitnud Kinoteatri 2020. aasta avalöögiks on Paavo Piigi näidend ja lavastus «Kahekesi», milles mängivad Karolin Jürise, Henrik Kalmet, Tõnis Niinemets, Ursula Ratasepp (Tallinna Linnateater), Sander Rebane (Endla Teater) ja Liisa Saaremäel (Eesti Draamateater). Esietendus toimub 2. märtsil Sakala 3 teatrimajas.

««Kahekesi» räägib lähedustest ja kaugustest inimeste vahel – mis võivad olla emotsionaalset või füüsilist laadi, kohmakad ja piinlikud või ilusad ja lootusrikkad, pika vinnaga või uudsed, lubatud või lubamatud, aga mitte kunagi lihtsad ega päriselt korratavad,» ütleb autor Paavo Piik. Lavastuse tegevus toimub siin ja praegu, selles ei kasutata tossumasinat ja valgusefekte – mujal kui ainult näitlejate vahel. Lavastuse žanr sõltub paljuski vaataja oskusest suhetega tegelda.  

«Kahekesi» lava kujundab Illimar Vihmar, kehad paneb õiges suunas liikuma Christin Taul, valguse seab Ivar Piterskihh (Endla Teater) ja heli kujundab Raido Linkmann.

2020. aasta juulis esietendub Kinoteatril veel Nargenfestivaliga koostöös Marius von Mayenburgi «Bäng» (lavastaja Priit Võigemast) ning samuti on mängukavas varasemad lavastused «Aadama õunad», «Monument», «Gesamtkunstwerk», «Pidusöök» ja «Vihanemees.com».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles