Uue Eesti filmi värske treiler: «Hüvasti, NSVL»

Kultuuritoimetus
Copy
Värske ja nostalgiline Eesti film "Hüvasti, NSVL".
Värske ja nostalgiline Eesti film "Hüvasti, NSVL". Foto: Filmikaader

27. märtsil jõuab kinodesse Lauri Randla esimene täispikk mängufilm «Hüvasti, NSVL».

Nostalgilise filmi peategelaseks on Johannes, kes sünnib eriskummalisse ingerisoome perre. Kui tema ema otsustab Soome tööle minna, jääb poiss Sillamäele vanavanemate kasvatada. Johannesel tuleb hakata üksinda elu tõsiasju avastama. Ta armub kõrvuni kooliõde Verasse, kakleb, riskib, saab karistada… ja taustal laguneb kurjuse impeerium, mida peeti igaveseks. Aga Leninid langevad, peale tungivad värvilised barbid ja reklaamid, taanduvad krokodill Genad ja tossavad Moskvitšid… ja uksed läände lüüakse valla!

Lauri Randla  komöödia «Hüvasti, NSVL» on film Tarkkinenide pere värvikast elust Eestis nõukaaja viimastel aastatel.

Filmi peategelast Johannest mängib Niklas Kouzmitchev, teistes osades Ülle Kaljuste, Tõnu Oja, Pääru Oja, Nika Savolainen, Jekaterina Novosjolova, Elene Baratšvili, Dima Bespalov, Anne Reemann, Piret Krumm, Viktor Landberg, Enrico Oja jt.

Filmi stsenarist, režissöör ja helilooja on Lauri Randla, operaator Elen Lotman (ESC), kunstnik Jaana Jüris, kostüümikunstnik Mare Raidma, produtsendid Peeter Urbla ja Mark Lwoff (Soome). Filmi tootjad on Exitfilm ja AB Bufo OY (Soome). Tootmist on toetanud  Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, Soome Filmifond, Soome Rahvusringhääling YLE ja Euroopa Kaastootmisfond Eurimages.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles