Tartu Uus Teater annab Torontos etendusi

Kultuuritoimetus
Copy
Johannes Krapp (Aleksander Eelmaa) kuulab raadiot ja ajab raadiohäältega juttu. Hetk Ardo Ran Varrese lavastusest «Sümfoonia ühele. Allegro con moto».
Johannes Krapp (Aleksander Eelmaa) kuulab raadiot ja ajab raadiohäältega juttu. Hetk Ardo Ran Varrese lavastusest «Sümfoonia ühele. Allegro con moto». Foto: Sille Annuk

Tartu Uue Teatri monolavastus «Sümfoonia ühele» Aleksander Eelmaaga jõuab sel nädalal Torontosse.

Tartu Uue Teatri lavastust «Sümfoonia ühele ehk A» mängitakse 13. ja 14. veebruaril Torontos Tartu College'is. Tegemist on monolavastusega, kus mängib Eesti teatri grand old man Aleksander Eelmaa. Näidendi autor on Donald Tomberg, lavastaja Ardo Ran Varres, kunstnik Henry Griin. 

Lavastuses peavad dialoogi meisterlik Aleksander Eelmaa ja vana katkine raadio. On vana mees ja on tema esimene raadio täis helisid, hääli ja mälestusi. Ta mäletab koos oma raadioga kõike. Eetrikahina saatel viiakse vaataja teekonnale Eesti muusika- ja kultuuriloos ligi saja aasta vältel, alustades rahvuslikust ärkamisajast ja lõpetades nõukogude võimu ikke all.

Ardo Ran Varrese debüütlavastus on üles ehitatud kui muusikateos. Sõnad, mõtted, liikumine, rütmid ja helid on reastatud ja komponeeritud pigem klassikalise muusika kui harjumuspärase dramaturgia reeglite kohaselt. See ei takista aga laval toimuvat teatrietendusena vaatamast ja nägemast.

Etendused Toronto Tartu College'is 13. ja 14. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles