Tallinna Linnateater jagas preemiaid eelmise aasta tööde eest

Kultuuritoimetus
Copy
Tallinna Linnateater jagas preemiaid eelmise aasta tööde eest.
Tallinna Linnateater jagas preemiaid eelmise aasta tööde eest. Foto: Siim Vahur

13. veebruaril tähistas Tallinna Linnateater oma 54. sünnipäeva ja traditsioonikohaselt tunnustati sel õhtul ka neid, kes möödunud aastal oma töödega eriliselt silma paistsid.

Välja anti kümme kolleegipreemiat. Parimaks lavastuseks kuulutati Elmo Nüganeni „Kommuun“, parima lavakujunduse preemia läks „Kanti“ kunstnikule Kristjan Suitsule ning parima lavastust toetava kujunduse preemia Riina Roosele ja Jaak Jürissonile lavastuste „Kommuun“ ja „Kant“ muusikalise kujunduse eest. Naisnäitleja preemia pälvisid Hele Kõrve Anna rolli eest lavastuses „Kommuun“ ja Johanne Luise Heibergi rolli eest lavastuses „Vihmausside elust“ ning Elisabet Reinsalu Phobie Greeni rolli eest lavastuses „Kant“. Meesnäitleja preemia anti Egon Nuterile Martin Lampe rolli eest lavastuses „Kant“ ja Abel Znorko rolli eest lavastuses „Enigma variatsioonid“ ning Andrus Vaarikule Erik Larseni rolli eest lavastuses „Enigma variatsioonid“ ja Johann Friedrich Vigilantiuse rolli eest lavastuses „Kant“. Parimaks lavastusala töötajaks valiti etenduse juht Ingrid Noodla ja parimaks maja töötajaks publikuteenindaja Karl Andreas Sprenk. Eripreemia otsustati anda Aurora Aleksandra Künnapasele Freja rolli eest lavastuses „Kommuun“.

Teatri juhtkonna preemiad said 2019. aastal kõige enam etendusi andnud näitlejad Epp Eespäev (155 etendust) ja Andres Raag (149 etendust) ning riietaja Õnne Meronen ja publikuteenindaja Karl Andreas Sprenk. Teatri toetaja MyFitness lisas enim etendusi andnud näitlejate preemiale omalt poolt personaaltreeningu kinkekaardid. Turundusosakonna eripreemia läks Pille-Riin Purjele raamatu „Vesiroos ja Paas“ eest.

Tunnustust jagasid ka Tallinna Linnateatri pikaaegsed toetajad. Espaki näitlejapreemia pälvis Ursula Ratasepp, ABC Motorsi näitlejapreemia Argo Aadli ja Nordeconi preemia teatri vanemgrimeerija Anu Konze.

Tallinna Linnateatri publik valis oma lemmiknäitlejaks Hele Kõrve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles