Galerii: aasta kultuurisõbrad on Feliks Mägus ja Olerex

Kultuuritoimetus
Copy

Kultuuriministeerium andis tänasel sõbrapäeval üle konkursi Kultuurisõber 2019 tunnustused. Peapreemia ehk aasta kultuurisõbra tiitliga pärjati Nordic Hotel Forumi omanik ja juht Feliks Mägus ning kütusefirma Olerex. Kokku tunnustas kultuuriminister Tõnis Lukas kaaluka panuse eest kultuurivaldkonnale 23 ettevõtet või eratoetajat.

Nordic Hotel Forum ja selle juht Feliks Mägus on Kultuurisõbra konkursil aastate pikku korduvalt esile tõstetud. Aasta kultuurisõbra tunnustuse teenis Mägus sel korral toetuse eest nii Pimedate Ööde Filmifestivalile kui ka Põhjamaade Sümfooniaorkestri tegevusele. Olerex AS on alates möödunud aastast Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri (ERSO) kuldsponsor, lisaks ollakse endiselt Eesti suuremate kultuuritoetajate seas. Näiteks oli ettevõte mulluse laulu- ja tantsupeo «Minu arm» suurtoetaja ning Saaremaa ooperipäevade peatoetaja.

«Riik tänab ja tunnustab kõiki ettevõitjaid ja metseene, kellel jätkub südant ja võimalusi kultuurivaldkonna heaks panustada,» ütles kultuuriminister Tõnis Lukas. «Kultuur on see, mis meid ühendab, järelikult on ka kultuuri toetamine meie ühine võimalus ja kohustus. Ettevõtjad ja metseenid, samuti kultuurikorraldajad küsivad, ja põhjusega küsivad, kas kultuurile annetamine on tehtud piisavalt motiveerivaks. Sellepärast oleme Kultuurkapitali annetuste maksuvabastuse teema taas valitsuse päevakorda võtnud ja loodan, et see toob kultuurile edaspidi toetust veelgi juurde,» lisas Lukas.

Konkursil Kultuurisõber 2019 said tunnustuse ühtekokku 23 ettevõtet või metseeni, kelle rahaline panus kultuurikorraldajate heaks oli mullu silmatorkav ja mõjukas. Kahele laureaadile lisaks said tänukirja 21 ettevõtet või kultuuritoetajat, kelle panus on olnud samuti tähtis ja silmatorkav. Need olid Rimonne Baltic OÜ ja Tiina Karjahärm, Valev Väljaots, Spacecom AS, Andre Aavastik ja Madis Millistvere, Katrin Förster ja ABB AS, Elisa Eesti AS, Toyota Baltic AS, Paavo Lampinen, Kristjan Rahu ja MTÜ Vöimalus, Kinema OÜ, Peeter Kangur, Eero Nõgene, Arvi Mägin ja Floorin AS, AS G4S Eesti, Rickman Trade OÜ, AS LHV Pank, Meelis Lilbok, Haage Joogid OÜ, Advokaadibüroo Cobalt OÜ, Port Artur OÜ ning Monica ja Ott Kaukver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles