Algab Tallinna talvefestival «Tõsta pilk ja ava süda»

Kultuuritoimetus
Copy
Niguliste kirik (taamal), ees Rootsi-Mihkli kirik.
Niguliste kirik (taamal), ees Rootsi-Mihkli kirik. Foto: Peeter Langovits / Postimees

18. veebruaril algab XIII Tallinna talvefestival «Tõsta pilk ja ava süda», mis kestab 26. veebruarini. Festivalile tuleb esinejaid Ungarist, Itaaliast ja Venemaalt ning esinemispaigad on Kaarli ja Rootsi-Mihkli kirik, Hopneri Maja ja Tallinna raekoda. 

Muusikalist elamust pakuvad esimesel päeval Chopini-nimelise vokalistide konkursi võitjad sopranid Arina Verjovkina ja Anastasija Aržanova Moskvast ning Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli naiskoor, dirigent Ksenija Grabova juhendamisel. 

19. veebruaril esineb Tallinna raekojas vanamuusikaansambel Haydn Baritontrio Budapestist, 20. veebruaril esineb samas itaalia pianist Lorenzo Meod, kes on tunnustust pälvinud eesti helilooja Jaan Räätsa teoste esitajana. Veel astuvad festivalil üles noored solistid ja ooperilauljad.

25. veebruaril tehakse kummardus maestro Eri Klasile. Esineb sopran Marion Melnik koos pianist Siim Selisega, maestrot meenutab Ariel Klas.

Festivali lõpetab 26. veebruaril Ludwig van Beethoveni 250. sünniaastapäeva tähistamine, kui raekojas annab soolokontserdi pianist Irina Zahharenkova.

Lisaks toimub festivali noorteprogrammi kontsert Jakob Westholmi gümnaasiumis, mis on pühendatud vabariigi aastapäevale. 

Tänavu toetab festival Keila SOS Lasteküla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles