Ameerika kultusfilmide festival Freedom Fries tuleb taas

Kultuuritoimetus
Copy
Jack Nicholson filmis "The Shining."
Jack Nicholson filmis "The Shining." Foto: Anonymous / AP

27. veebruaril alustab juba seitsmendat korda Ameerika kultusfilmide festival Freedom Fries kinos Sõprus. Festival vältab nädala ja toob vaatajate ette Ameerika kino ajatu klassika ja põrandaaluse paremiku.

Festival on pühendunud alternatiivse ja eksperimentaalse kino näitamisele. Valikus on rariteetsed Ameerika filmid, mis on toodetud väljaspool Hollywoodi - filmid, kus võib suurel ekraanil suudelda kauem kui kolm sekundit ning mille lõppu on õnneks võimatu ette ennustada.

Seekord on vaatajate ees filmigeenius Kubricku «The Shining» ja Ameerika elu ilu ja valu kirjeldav «American Beauty». Programmi mahub ka kaks dokumentaalfilmi «Grey Gardens» ja «Endless Summer», maailma parim märulifilm «Dirty Harry», road movie «Thelma & Louise» ning nagu tavaks saanud ka eksperimentaalfilmi programm, kus linastub 9 lühifilmi.

Kõikidele seanssidele eelneb sissejuhatus Eesti kultuuritegelastelt ja filmiprofessionaalidelt. Vaadatavuse suurendamiseks ja programmi lähendamiseks sihtgrupile tõlgitakse filmid eesti keelde ning filmid linastuvad eestikeelsete subtiitritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles