Satriani ja Vai basskitarrist Stu Hamm annab kontserdi Võrus

Kultuuritoimetus
Copy
Stu Hamm.
Stu Hamm. Foto: Claudio Enea

Peale kümneaastast vaheaega on legendaarne USA basskitarrist Stu Hamm tagasi Eestis. Seekord astub ta Eestis üles vaid Võru Kandle laval. 

Hamm on nimetanud aastatetagust Võru kontserti üheks oma parimaks sooloesinemiseks ning meenutab Eestit ja siinset publikut sooja tundega. Üle kolmekümne aasta maailma suurimate kitarrivirtuoosidega koos musitseerinud Hamm naaseb Võrru 2. märtsil koos sakslastest tähtedebändiga: kitarril Torsten de Winkel ja trummidel Felix Dehmel.

Stu Hamm on rohkem tuntud kui kauane Steve Vai ja Joe Satriani bändikaaslane nii albumitel kui kontserttuuridel. Elektrilise basskitarri austajate jaoks on tegemist ühe mõjukama ja hinnatuma mängijaga.

Hamm on lõpetanud prestiižse Berklee muusikakolledži ning pälvinud sama kooli tähelepanuväärse vilistlase auhinna. Ta on ka ainus muusik, kes võitnud ajakirja Guitar Player lugejate lemmiku auhinna parima rokkbassisti ja parima džässbassisti kategoorias ühel ja samal aastal. Ja seda koguni kahel korral!

Ta oli kaastegev Steve Vai sooloalbumitel (Flex-Able ja Passion and Warfare) ning salvestanud ja kontserte andnud koos paljude tuntud muusikutega. Nimekirjas on nii Steve Vai, Joe Satriani, Frank Gambale, Richie Kotzen, Billy Sheehan, Jeff Berlin kui ka paljud teised. Ta on avaldanud rea silmapaistvaid soolobassi albumeid ning bassiõppevideoid.

2. märtsi õhtul kell 20 saab Võru Kandles nautida tema esituses parimaid ja armastatumaid palu. Ühtlasi on tegemist tema uue sooloalbumi Artspoke tuuriga. Kontserdil teevad kaasa saksa kitarrist ja džässivirtuoos Torsten de Winkel ning tõusev täht Felix Dehmel trummidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles