Tartu Folgiklubis esineb kitarrist Robert Jürjendal (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Robert Jürjendal
Robert Jürjendal Foto: Elmo Riig

Tartu Folgiklubi neljapäeval, 27. veebruaril kell 19 Tartu Ülikooli raamatukogu fonoteegis toimuval üritusel esineb kitarrist Robert Jürjendal, temaga vestleb Ants Johanson.

Robert Jürjendal on heliloojana ning kitarristina tegutsenud läbi aastate koos paljude eesti ja välismaa artistidega (Weekend Guitar Trio, UMA, Arvo Urb, Riho Sibul, Markus Reuter, Tim Bowness, Jan Bang jpt). 1988. aastast alates on ta esinenud erinevate koosseisudega festivalidel Euroopas, USA-s, Venemaal ning Moldovas.

Lisaks kitarrile, on ta komponeerinud muusikat keelpillikvartetile, klavessiinile, vaskpillidele, häälele, erinevatele ansamblikoosseisudele ning kooridele. Ta on loonud muusikat ka mitmetele teatrilavastustele ning dokumentaalfilmidele nagu Woman and Glacier (A. Stonys), Inimese mõõt (M. Kõrver), Maastiku mustrid (R. Västrik), Lawnswood Gardens (P. Kuczynski) jt.

Robert Jürjendalil on ilmunud kolm sooloplaati: «Rõõmu allikas» (2013), «Valguse palsam» (2015) ning koos trummar Andrus Lillepeaga «Lihtminevik» (2016). Ta ühendab oma kontserdikavas erinevate kitarride tämbrid elektrooniliste väljendusvahenditega – lihtsatest meloodilistest paladest kuni fantaasiarikaste heliväljadeni

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles