Vabaduse galeriis avatakse Johanna Mudisti näitus

Kultuuritoimetus
Copy
Johanna Mudist. Maailma otsas. Fragment teosest
Johanna Mudist. Maailma otsas. Fragment teosest Foto: Repro

Johanna Mudist avab reedel, 28. veebruaril kell 18 Tallinnas Vabaduse galeriis oma näituse «Ajarändur», mis jääb avatuks kuni 18. märtsini.

Johanna Mudist (sünd 1991) elab ja töötab Tallinnas. Ta on lõpetanud Tartu Kõrgema Kunstikooli maalingute  alal 2014. aastal ja omandanud Eesti Kunstiakadeemias magistrikraadi 2017. aastal maali alal. Ta on ennast erialaselt täiendanud Soomes ja Poolas. 2018. aastast on Johanna Mudist maalikunstnike liidu liige ja 2019. aastast kunstnike liidu liige.

Kunstnik kirjutab oma uue näituse kohta:

«Minu maalide kolmandaks tegelaseks keha ja koha kõrval on aeg. Benjamin Franklin on öelnud, et «Aeg on aine, millest koosneb elu». Ma ei käsitle oma töödes mitte niivõrd kokkuleppelist kellaaega, vaid psühholoogilist aega, mida tajume ootamist kogedes. Oodates aja tunnetus muutub, avardub. See on seisund, kus keha on olevikus, aga mõte on rännanud juba potentsiaalsesse tulevikku. See seisund on väliselt staatiline, kuid seesmiselt intensiivne. Minu maalide ajas ollakse justkui kinni, see isoleerib, vangistab. Minu maalides lasevad tegelased vaikusel, aja ja koha kogemusel sakraalselt endast läbi voolata. Mõned figuurid ootavad passiivselt tõusu, mõõna või tuult, teised jälle on võtnud ette vaikse teekonna,  et leida väljapääs minevikku või tulevikku. Nad rändavad veidi unenäolistes, võimatutes situatsioonides ja paikades. Maalide ja joonistustega kirjeldan rännaku sihtkohti või ka rännakut ennast. Näitusel on eksponeeritud ka tikutopsi mõõtu narratiivsed joonistused. Joonistuste abil annan edasi igapäevaelu poeesiat ja traagikat, balansseerides argielu ja fantaasia vahemail.»

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital, galeriid toetavad Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital ja Liviko SA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles