Neljapäeval esineb Tallinnas drone- ja post-metal duo Nadja (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Drone- ja post-metal duo Nadja.
Drone- ja post-metal duo Nadja. Foto: promo

Neljapäeval, 5. märtsil esineb Tallinnas Sveta Baaris kiirelt populaarsust koguv Kanada drone- ja postmetal-duo Nadja. Lisaks astub lavale ka Eesti Muusikaauhindade galal parima metal-bändi tiitliga värskelt pärjatud Kannabinõid.

Nadja on Berliinis tegutsev Toronto bänd, mis sai 2003. aastal alguse multiinstrumentalist Aidan Bakeri sooloprojektina. Temaga ühines peagi bassist, vokalist ning viiuldaja Leah Buckareff – seda selleks, et lõpuks projekt stuudiost ka lavalaudadele viia. Pärast seda on Nadja välja andnud lausa poolsada üllitist, mis hägustavad piire avant-rock'i, doom metal'i, shoegaze’i, ambient'i, drone’i ja teiste stiilide vahel.

Nende teosed koos vähemalt sama muljetavaldava rahvusvahelise tuurikavaga on muutnud nad põrandaalustes muusikaringkondades arvestatavaks jõuks.

Kontserti korraldava Urban Culture Entertainementi esindaja Tanya Korenik kinnitab, et tegemist on äärmiselt unikaalse bändiga. «Nad on suured muusika-esteetide lemmikud, kes loovad erinevatest žanritest väga omanäolisi sümbioose. Kui sulle sümpatiseerivad sellised nimed nagu Sunn O))), Jesu, Earth ja The Angelic Process, siis on Nadja samuti just sulle!»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles