Eesti Pärimusmuusika Keskus kutsub lapsi ja noori etnolaagrisse

Kultuuritoimetus
Copy
ETNO laagrilised 2019. aastal.
ETNO laagrilised 2019. aastal. Foto: Muumi

Juuli lõpus on Viljandimaale oodata 115 noort pillimängijat enam kui kümnest riigist, sest juba 24. korda toimub noorte pärimusmuusikute laager Eesti ETNO. Osavõtuks registreerumine läks lahti Viljandi pärimusmuusika festivali kodulehel.

Rahvusvaheline muusikalaager Eesti ETNO toimub tänavu juulis Kõpu mõisahoones. Nagu ikka, õpivad ja õpetavad osalejad üksteisele oma maa pärimusmuusikat ning laagriliste koosveedetud aeg lõpeb ülesastumistega Viljandi pärimusmuusika festivalil. Eesti ETNO laagrist saab osa 75 noort vanuses 16–30 eluaastat.

Seekordses laagris löövad kaasa juhendajad neljast riigist: Lauri Kadalipp, Jaan-Eerik Aardam ja Regina Mänd Eestist, Vilma Talvitie Soomest, Lauren Spiceley Inglismaalt ja Jeremy Hantler Uus-Meremaalt.

Eesti ETNO-ga samal ajal toimub tänavu juba viiendat korda Laste ETNO, mis mõeldud noorematele, 10-16-aastastele. 

Maailma esimene ETNO laager toimus 30 aastat tagasi Rootsis. Eesti oli järgmine maa, kes seda korraldama hakkas, meie ETNO-le panid 1997. aastal aluse Krista Sildoja ja Tuulikki Bartosik. Nüüdseks korraldatakse laagreid paljudes riikides, tegevust koordineerib Jeunesses Musicales International, mille liige on ka Eesti Pärimusmuusika Keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles