Koomiksikunstnik tutvustab Berliini ajalugu ja folkloori

Kultuuritoimetus
Copy
Reinhard Kleisti näitus
Reinhard Kleisti näitus Foto: Plakat

10. märtsil kell 15.30 avatakse Eesti Rahvusraamatukogu 7. korrusel koomiksinäitus „Berliini müüdid“, mis toob vaatajani seitse graafilist novelli tunnustatud saksa koomiksikunstniku Reinhard Kleisti samanimelisest teosest. Näituse avamisele järgneb infotund saksa keele õpetajatele jt huvilistele. 

Kogumiku „Berliini müüdid“ graafilised novellid ilmusid aastatel 2013–2015 järjelugudena ajalehes Zitty – das Stadtmagazin für Berlin. Reinhard Kleist ühendas Berliini linnafolkloori koomiksivormiga ning mõtles välja süžee taksojuhist nimega Ozan, kes jutustab oma klientidele Berliinis ringi sõites lugusid kohtadest, kuhu teel ollakse, saades samas osa nende isiklikest lugudest. Seega on „Berliini müüdid“ ka omanäoline reisijuht.  

Näitus kuulub tänavuse Saksa Kevade programmi, mille eesmärgiks on üle Eesti tuua kokku inimesed, kelle jaoks Eesti ja Saksamaa sõprus on südameasi ning keda ühendab huvi saksa keele ja kultuuri vastu. Lisainfo: http://www.saksakevad.ee.

1. aprillist toimuvad koos näitusega ka haridusprogrammid õpilastele ja õpetajatele. Registreerumine: deutsch@nlib.ee.  

Eesti Saksa Keele Õpetajate Seltsi ja Goethe Instituudi koostöös toimub saksa keele õppijatele näitusega paralleelselt koomiksivõistlus, mis kuulutatakse välja avaürituse raames ning hiljem korraldajate kodulehtedel. 

Näitust esitlevad Goethe Instituut ja Eesti Rahvusraamatukogu ning see jääb avatuks 30. detsembrini 2020. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles