«Sipsik» liitus 100 000 klubiga

Kultuuritoimetus
Copy
Kaader joonisfilmist "Sipsik". 
Kaader joonisfilmist "Sipsik". Foto: A Film Eesti/Kaader Filmist

Kodumaine animafilm «Sipsik» on eileõhtuse seisuga kinodesse toonud juba üle 100 000 vaataja. See on järjekordne suursaavutus kodumaiste filmide jaoks – «Sipsik» on alles 10. Eesti film, mis liitus nn 100 000 klubiga. 

100 000 klubi kokku 33 filmist koosnevat edetabelit troonib sinna eelmisel aastal võimsalt kerkinud «Tõde ja õigus», millel tihkelt kannul 11 aasta tagune megahitt «Avatar» ning «Klassikokkutuleku» esimene osa aastast 2016. Värskelt klubiga liitunud «Sipsik» jätkab kinolevis ning tõuseb tabelis kindlasti veel päris mitme koha võrra.

Kolmekümne kolme enim vaadatud filmi seas on animafilme lausa 15, sh koguni kõik viis «Jääaja» multikat, mõlemad «Lemmikloomade salajase elu» osad ning loomulikult «Käsilased».

Tabelisse ei ole jõudnud mitme Eestis ääretult armastatud filmisarja esindajad – näiteks on «Sipsik» tänaseks kinodesse rohkem rahvast toonud, kui ükskõik milline James Bondi, Marveli superkangelaste, Kiirete ja vihaste, Harry Potteri, Lotte, Star Warsi või Sõrmuste isanda peatükk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles