Koroonakriis sulges teatrid: mida teha juba ostetud piletiga?

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Rakvere teater mängib Ugalas lavastust "Kuldse liilia saladus".
Rakvere teater mängib Ugalas lavastust "Kuldse liilia saladus". Foto: Alan Proosa.

Suur osa teatreid pakub märtsis ja aprillis ärajäävate etenduste piletitele sügiseks või varasemaks alternatiivi. 

Eriolukorra tõttu jäävad ära kõik Linnateatris planeeritud etendused ning muud üritused. «Oleme peatanud piletite väljastamise ning ostame tagasi kõik ärajäänud etenduste piletid. Hetkel ostame tagasi märtsi etenduste pileteid,» edastas teater.

Aprillikuu etenduste piletitega tegeletakse esimesel võimalusel. «Linnateatri kassast ostetud piletite puhul palume võtta ühendust kassa@linnateater.ee ning saata vajalikud andmed: etenduse nimi, kuupäev, istekoht, pileti id-number, summa ning kliendi isikukood ja kontonumber,» lisab teater. Kõik PDF-piletite omanikud saavad automaatselt Piletilevist raha tagasi. Linnateatri maja on suletud, seetõttu teenindatakse kliente e-posti teel kassa@linnateater.ee.

Eesti Draamateatri kassa on suletud eriolukorra lõppemiseni. «Ärajäävate etenduste piletite ümbervahetamiseks või tagasiostmiseks võtame teiega ühendust hiljemalt 1. maiks,» edastas teater. Kui aga pilet on ostetud Draamateatri kassast või Piletimaailma müügipunktist, siis tuleb ühendust võtta e-posti aadressil pilet@draamateater.ee 

Theatrum pole veel teavitanud, kas nende teatrimaja ostab pileteid tagasi või lükkab etendused sügisesse üle. «Ootame täpsemaid juhiseid EV Kultuuriministeeriumilt ja kohe kui oleme saanud selgust, teavitame ka FB-s ning uudiskirjas, kuidas vahemikus 14. märts kuni 1. mai toimuma pidanud Theatrumi etenduste piletitega toimida,» selgitab Theatrum.

Von Krahli Teater jätab ära kõik etendused kuni esimese maini. Ärajäänud etenduste piletid ostetakse tagasi või vahetatakse ümber ning teater palub ühendust võtta e-postil kersti@vonkrahl.ee. «Pileteid ostame tagasi ja vahetame kuni 1. juunini. Tagasiost ja vahetus puudutab ainult 14.märtsi-1.mai vahemikus toimuvaid etendusi,» edastas Krahl. Pileteid ei vahetata ning tagasiost ei toimu Von Krahli kassas. 

Vana Baskini Teater palub oma publikul varuda kannatust, kuniks suudetakse iga ürituse kohta anda konkreetseid juhiseid. «Seoses suure infovooga ei suuda Piletilevi vastata üksikute juhtumiga seotud küsimustele, koondame teemad ning koguneva info põhjal esitame teabe esmajärjekorras Piletilevi kodulehel,» edastas Vana Baskini teater. Lisaks kodulehele saavad internetist pileti soetanud infot ka e-kirja teel. «Kui kodulehel on konkreetse ürituse staatuseks «peatatud», siis see tähendab, et informatsioon on uuendamisel,» edastas teater. 

Kuressaare teater lükkab oma etendused edasi või jätab ära. Soovi korral ostab teater juba soetatud pileti tagasi. «Vastavat infot piletite tagasiostu kohta küsida elen@klteater.ee,» edastas teater. 

Ka Kinoteater ei anna mai alguseni ühtegi etendust. «Ise ei pea midagi tegema, me saadame kirja ja tagastame raha. Lugege raamatuid, õppige keeli, olge viisakad. Ka maailmalõpp on millegi uue algus,» lohutab Kinoteater. 

Paide Teater tänab kõiki, kes on ostnud pileti või teinud broneeringu koguperelavastusele «Blablabla», mille esietenduse lükkab teater 2020. aasta sügisesse. «Kinnitame, et lavastus ei jää ära ja pakume kõigile, kes on juba pileti soetanud, võimalust tulla teatrisse sügisel septembris ja oktoobris,» märkis teater. Etenduste täpsed kuupäevad ja ajad selguvad kahe järgneva nädala jooksul. Samuti jagab teater esimesel võimalusel infot pileti tagasiostmise kohta.

Vanemuine on eriti tänulik neile, kes on usaldanud teatripileti vahetada Vanemuise kinkekaardi vastu või loobunud piletiraha välja võtmast. Kui aga on soovi teatri kassaga ühendust võtta, siis saab kirjutada kassa@vanemuine.ee oma murest. Kuni eriolukorra lõpuni on Vanemuise kassa suletud. Ärajäävate etenduste piletid vahetatakse ümber Vanemuise kinkekaartide vastu või ostetakse tagasi perioodil kuni 31. detsember 2020. 

Endla Teater tegi huvitava lükke, nimelt märtsikuus ja aprillis ära jäävate etenduste piletid jäävad kehtima kui kinkekaardid Endla Teatri 2020. aasta etendustele, sealhulgas on ka väljasõiduetendused. Soovi korral ostab teater piletid ka tagasi (piletikassa@endla.ee). Pileteid saab ümber vahetada kuni aasta lõpuni. Sügisene mängukava selgub maikuus.

Ugala teater vahetab ärajäävate etenduste piletid ümber või ostab soovi korral tagasi. Juba välja ostetud pileteid saab kasutada Ugala teatri etendustel 31. detsembrini (sama hinna vääringus). Sellisel juhul praegu midagi tegema ega teatrile kirja saatma ei pea. Pileteid ostab teater tagasi kuni 1. maini.

Ka Rakvere Teater pakub välja võimalust, et kõiki välja ostetud pileteid saab kasutada mis tahes Rakvere Teatri etendusel selle aasta 31. detsembrini. Pilet toimib nagu Rakvere Teatri kinkekaart, millega saab kohta broneerida ja pileteid lunastada Rakvere Teatri kassast.

Märtsis ja aprillis toimuma pidanud Tartu Uue Teatri etendused lükkuvad edasi. Ärajäänud etenduste piletid vahetatakse maikuu etenduste või samas vääringus kinkekaardi vastu, mis kehtib kuni 31. detsembrini. Piletivahetuse ja kinkekaardi soovist andke märku e-kirjaga kadi@uusteater.ee.

Must kast otsib ärajäänud etendustele uusi aegu sügiseks. «Kõikide grupibroneeringu teinud inimestega võetakse ühendust, piletid ostetakse tagasi või jäetakse uusi etendusi ootama – igaühe soovi kohaselt,» edastas teater. 

Vaba Lava ostab alates 13. märtsist kuni 1. maini ärajäävate eteduste piletid tagasi kuni esimese maini. 

Nuku teater vahetab ära jäänud etenduste pieltid ümber või ostab tagasi kuni 31. maini. «Alates esimestest teadetest maailmas leviva viiruse kohta on meie inimesed tegutsenud targalt ja ettevaatlikult ning külastajate turvalisus on olnud pidevalt tagatud,» ütles teatrijuht Joonas Tartu. See tähendab, et kui soovite Nuku teatri piletid vahetada etenduse vastu mais või juunis, siis ootame teie e-maili (kassa@nuku.ee). Kui jääte ootama sügise mängukava, mis selgub aprillis, siis palun võtke ühendust aprilli teises pooles teatriga. Kui te soovite raha tagasi saada, siis saatke e-kiri kassa@nuku.ee ning lisage kirjale manusena piletid (võib ka foto) ja pange kirja konto omanik ja kontonumber, kuhu teha ülekanne.

Eesti Etendusasutuste Liidu juhatuse liige Margus Allikmaa ütles ERRile, et ärajäänud etendustele ostetud piletid raisku ei lähe. «Loomulikult, kui inimesed soovivad, saavad nad juba ostetud pileti tagastada teatri kassasse või Piletilevi kaudu raha tagasi. Aga teatrid väga paluvad oma vaatajat suhtuda asjasse mõistvalt ja vahetada oma piletid hiljem, kas mais või sügisel toimuvatele etendustele. Rida teatreid, kellel on kinkekaardid, on nõus ostetud piletid vahetama kinkekaartide vastu, mille eest siis saab lunastada uue pileti,» selgitas Allikmaa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles