Selgusid Tallinna Ülikooli kirjanduspreemia võitjad

Kultuuritoimetus
Copy
Maarja Kangro.
Maarja Kangro. Foto: Sander Ilvest

Alates 2007. aastast välja antava Tallinna Ülikooli kirjanduspreemia tänavused laureaadid on selged. Ilukirjandusliku algupärandi ja ka tõlkeauhinna pälvis Maarja Kangro, kellelt oli konkursile esitatud luulekogu «Tuul» ja tõlkeluule kogumik «Varietee». Selline võit on kirjanduspreemia ajaloos esmakordne.

Ajakirjanduses ilmunud ilukirjandusliku lühipublikatsiooni preemia läks ilukirjandusliku lühipublikatsiooni kategoorias Andrei Ivanovile lühijutu «Hapsal» eest, tõlkeauhinna pälvis Ilona Martson kui Varlam Šalamovi «Kolõma juttude» eestindaja.

Preemiale sai esitada 2019. aastal ilmunud teoseid, mille autor on Tallinna Ülikooli töötaja, üliõpilane või vilistlane, nominente võisid esitada kõik ülikooli akadeemilised üksused, professorid ja varasemad kirjanduspreemia laureaadid.

Žüriisse kuulusid TLÜ rektor Tiit Land, TLÜ Kirjastuse peatoimetaja Rebekka Lotman, saksa keele ja didaktika dotsent Aigi Heero, prantsuse kirjanduse ja kultuuri lektor Kaia Sisask, kirjandusõpetuse külalislektor Joosep Susi ning ülikooli kommunikatsioonijuht, ajakirjanik ja luuletaja Sulev Oll.

Võitjaid oli plaanis autasustada Tallinna Ülikooli 15. sünnipäeva ehk 18. märtsi kontsert-aktusel, see aga lükkub eriolukorra tõttu edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles