Koroonatorm: Mis saab Eesti filmidest? (1)

Copy
Indrek Ojari kehastab filmis «Rain» omadega puntras Eesti meest, kes üritab oma ängist läbi murda munarestidega vooderdatud keldris trumme tagudes.
Indrek Ojari kehastab filmis «Rain» omadega puntras Eesti meest, kes üritab oma ängist läbi murda munarestidega vooderdatud keldris trumme tagudes. Foto: Filmikaader

Juubeliaastaga ilusa pärituule purjedesse saanud Eesti filmitootmislaeva surub äkitselt puhkenud koroonaorkaan ohtlike karide suunas. 

Nendel kültuurikülgedel oleks pidanud ilmuma intervjuu näitleja Indrek Ojariga, sest just tänaseks oli plaanitud uue Eesti filmi «Rain» esilinastus, kus Ojari eriti nauditava ja tundliku rolli, mis on seda huvitavam, et ta mängib seal stereotüüpset sõnakehva «eesti meest». Režissöör Janno Jürgensi esimene täispikk mängufilm räägib mehe rollist muutuvatel aegadel ning iseenesega toimetulekust, selle tegevus toimub režissööri kodulinnas Haapsalus. Eriolikord aga lükkas filmi publiku ette jõudmise 18. septembriks.

Järgmine koroonahoop tabas lausa kaht filmi, mille esilinastustärmin oli järgmise nädala lõpus. Lauri Randla nostalgiline tragikomöödia «Hüvasti, NSVL» räägib töörahva impeeriumi viimsetest päevadest. Randla debüütmängufilmi peategelane on kümneaastane ingerisoome poisike Johannes, kes sündis oma tudengist üksikemal enneaegsena ning jäi 1980ndate Eestis vanavanemate kasvatada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles