Temnikova ja Kasela galerii avab uue näituse virtuaalselt

Kultuuritoimetus
Copy
Grupinäituse «Narcotics» plakat: Ilja Karilampi
Grupinäituse «Narcotics» plakat: Ilja Karilampi Foto: Temnikova & Kasela galerii

Grupinäitusele «Narcotics» on kaasatud Cosima von Bonin, Ilja Karilampi, Nik Kosmas, Kareem Lotfy & Katja Novitskova kollaboratsioon, The Opioid Crisis Lookbook pressitekst + Emiranda muusika.

Grupinäituse «Narcotics» kontaktivaba avamine toimub reedel, 20. märtsil, 14–20.00

Näitus «Narcotics» («Uimastid») uurib visuaalset eufooriat ja esteetilist rahuldust järgmiste küsimuste abil: kas ilma teadvust mõjutavate aineteta on võimalik kogeda sama ülevat tajuseisundit? Kumb utoopilistest mõtetest on reaalsem: kas see, mida kujutame ette uimastite mõju all, või ratsionaalne mõttekäik, et kõigel on mingi suurem tähendus?

Mõisteid nagu «teadvust avardav», «psühhotroopne» või «psühhedeelne» on kasutatud iidsetest aegadest peale, et tähistada aineid, mille abil alternatiivset reaalsustunnetust kombata. Kuid osad muusikakogemused, näiteks rütmi «kukkumine» või eredad meelepildid laulu refrääni ajal, lihtsalt «on» seda. Selle meeleseisundi tagaajamine iseloomustabki võib-olla kõige paremini meid kui inimesi ja rafineeritud eskapiste: vajadus näha elu sädeluse vahendusel, olla pilves või uskuda, et miski väline meid «korda teeks» ja elumuredele leevendust pakuks.

Otseülekanne näitusetuuriga igal täistunnil 17.00, 18.00 jne, galerii ja kunstniku Instagramis ja Facebookis

Instagrami kontod kust saab jälgida ülekannet:

@temnikovakaselagallery

@temnikovakasela

@iljakarilampi

Uue, füüsilise avamise kuupäeva koos Emiranda etteastega teatab galerii peatselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles