Tartu Folgiklubi veebiülekandes vestleb Lauri Sommeriga Ants Johanson

Kultuuritoimetus
Copy
Lauri Sommer Tartu Folgiklubis.
Lauri Sommer Tartu Folgiklubis. Foto: Plakat

Tartu Folgiklubi veebiülekandes, mis toimub neljapäeval 26. märtsil kell 18:00–20:30, vestleb Lauri Sommeriga Ants Johanson. Ülekanne on jälgitav Tartu Folgiklubi Facebooki lehel.

Kirjanik, luuletaja, kirjandusteadlane, tõlkija ja muusik Lauri Sommer sündis Viljandimaal arstide peres. 2003. aastal lõpetas Lauri Sommer Tartu Ülikooli kirjanduse magistrina. Luuletusi hakkas noor kirjanik avaldama ajalehes Sakala 1990. aastal. Temalt on ilmunud hulgaliselt artikleid, esseid, proosapalasid, raadiosaateid ja tõlkeid.

Kirjanik Sommeril on nii mõndagi öelda lugejaile, aga hoopiski teises võtmes kui seda tavaliselt tehakse. Autobiograafilises Võrumaa-ainelises „Räestu raamatus“ käsitleb autor oma kodukandi ajalugu, kujutades selles nii enda esivanemaid kui ka sealt pärit kirjanikke Juhan Jaiki ja Artur Adsonit. Romaanis leidub ka esseid, luulet, jutustusi. 2014. aastal ilmunud „Sealpool sood“ on nagu teine pool „Räestu raamatule“. Intervjuus Markus Järviga on autor öelnud, et „Räestu raamat“ on tema ema raamat ja „Sealpool sood“ isa raamat. Kirjanik on öelnud: „Sealpool sood“ on vaimne kaart, kus ajakihid asuvad üksteise peal, korduvad milleski ja kohtuvad kujutlusega. Või mälugeneraator, mis loodab lugejas vallandada tema enda ununud hetki.“

Hiljuti ilmus Juhan Jaiki varjujäänud teoste kogumik"Tundmata palu". Praegu on kirjutuslaual indiaani luule antoloogia ja juturaamat, kus on juttu nii pärlipüüdjatest, metsaküsimustest kui Margarita Terehhovast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles