Soovitus: vaata väärtfilme vaid ühe euro eest

Kultuuritoimetus
Copy
Argentiina film "Las Hijas Del Fuego" ("Tütred tules"), režissöör Albertiba Carri.
Argentiina film "Las Hijas Del Fuego" ("Tütred tules"), režissöör Albertiba Carri. Foto: Filmikaader

Eneseisolatsiooni ja karantiini ajal tegi voogedastusteenus Mubi suurepärase pakkumise, mis lubab selles keskkonnas vaadata filme kolme kuu jooksul vaid ühe euro eest.

Mubi on voogedastusplatvorm, mille ärimudel on kvaliteedi eelistamine kvantiteedile. Enamasti on need sedasorti filmid, mida oleme harjunud vaatama kinodes Sõprus, Artis ja Tartu Elektrioteater.

Võrreldes kommertsteenustega on Mubi filmivalik väiksem, kuid koosneb hoolikalt kureeritud kunstiliste filmide valikust. Filmisõbrale on see haruldane võimalus leida ühest kohast näiteks Aasia, Ida-Euroopa, ladia-Ameerika ja teiste riikide filme, mis enamasti meie kinodesse ei jõuagi. Aga mitte ainult, on ka suur valik anglo-ameeria ja Lääne-Euroopa kinokunsti. Võib teha ka ekskursiooni minevikku ning vaadata näiteks Sergei Eisensteini protežee Stanislav Rostostski 1972. aasta filmi «Aga koidikud on siin vaiksed», mis oli omal ajal nomineeritud parima võõrkeelse filmi Oscarile.

Mubis filmid roteeruvad, st mõned kaovad mängukavast ja teised tulevad asemele. Praegu on näiteks viimaseid päevi võimalik vaadata valikut Berliini filmifestivali programmist. Nagu öeldud, saab vaatamisõiguse praegu tervelt kolmeks kuuks vaid ühe euro eest. Pärast seda rakendub tavapärane taks, 10 eurot kuus. Eraldi valik on rendifilmidest tasuga 3-4 eurot filmi eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles