ERSO imearmas kingitus Eestile (2)

Kultuuritoimetus
Copy
ERSO muusikud esitamas Heino Elleri «Kodumaist viisi» tavatul moel, ent väga ajastutruult – koroona-ajastu truult.
ERSO muusikud esitamas Heino Elleri «Kodumaist viisi» tavatul moel, ent väga ajastutruult – koroona-ajastu truult. Foto: Kuvatõmmis

Heino Elleri «Kodumaine viis» on ERSO repertuaaris olnud aastakümneid – nii rõõmsatel kui kurbadel, helgetel kui keerulistel aegadel, paljude-paljude dirigentide juhatusel. Täna kõlab see aga sootuks tavatul moel, ent väga ajastutruult – koroona-ajastu truult.

ERSO tervitab «Kodumaise viisiga» kõiki, kes praegu on olude sunnil kas oma kodus või siis hoopis kodust eemal, tervitame kõiki meditsiinitöötajaid, kes igapäevaselt annavad endast kõik, et saaksime naasta oma tavaellu, tervitame muusikasõpru üle maailma ja kindlasti meie armsat peadirigenti Neeme Järvit.

Just «Kodumaine viis» on olnud orkestri turneedel üks meie kõigi lemmiklisapalasid. Vaid muusikud ise teavad, millised värinad selle esitamine hinge toob, kui turneel on oldud juba kaks nädalat, mitu kontserti on veel ees ning koduigatsus hakkab hinge pugema.

#minapüsinkodus

Esitavad:

  • I viiul: Triin Ruubel-Lilleberg, Liis-Helena Väljamäe, Nina Kawaguchi, Merje Roomere, Elisabeth Härmand
  • II viiul: Kadi Vilu, Triin Krigul, Mari-Katrina Suss, Miina Laanesaar, Kristjan Nõlvak, Eeva-Liisa Ehala, Maaren Vihermäe, Marlis Timpman
  • Vioola: Rain Vilu, Liina Žigurs, Helena Altmanis, Karin Sarv
  • Tšello: Theodor Sink, Villu Vihermäe, Maris Vallsalu, Greta Ernesaks
  • Kontrabass: Regina Udod, Madis Jürgens, Ants Õnnis
  • Videomontaaž: Veljo Sakkos
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles