Estonia alustab etenduste näitamist internetis

Kultuuritoimetus
Copy
Mefisto – Ain Anger.
Mefisto – Ain Anger. Foto: Harri Rospu

Rahvusooper Estonia alustab etenduste näitamist internetis. Esimesena ooper «Faust» ja Ain Anger.

Homme alustab Rahvusooper Estonia etenduste näitamist Facebookis, et muusikateatri sõpradele ka eriolukorra tingimustes kodumaine ooperi- ja balletiteater koju kätte tuua. Esimene etendus algab laupäeval kell 19 ja see jääb järelevaadatavaks üheks nädalaks. Järgmisel laupäeval tuleb näitamisele juba järgmine lavateos.

Esimesena toob Estonia publikuni Charles Gounod' ooperi «Faust», milles Mefisto rolli laulab Ain Anger. Ooperi on lavastanud Dmitri Bertman Moskva Helikoni ooperiteatrist. Dirigent on Vello Pähn ja kunstnik Ene-Liis Semper. Teistes osades Oliver Kuusik, Joanna Freszel, Rauno Elp, Helen Lokuta jt. Näitamisele tuleb otsesalvestus, mis võeti koostöös Eesti Rahvusringhäälinguga üles 2014. aasta 23. ja 25. jaanuari etendustel.

1859. aastal esietendunud «Faust» on Gounod’ kõige kuulsam ooper. See räägib tuntud loo, kuidas Faust müüb oma hinge saatan Mefistole ja saab temalt vastu nooruse. Kuid saatanaga kaupa tehes võitjaid ei ole.

Lavastuse kunstnik Ene-Liis Semper: «Mefisto jätab inimesele kogu aeg kaks võimalust: ahvatlusele järeleandmise ja sellest keeldumise. Iga kord, kui ta valiku annab, valib inimene just selle halvema tee, ja see tõstatab küsimuse: kas nii rumalale olevusele, nagu inimene, peaks üldse valikuvõimaluse andma? Mefisto aga ei kaota lootust…»

Netietenduste vaatamine on publikule tasuta ning vaatamiseks ei pea olema ka Facebooki kontot. Etendust saab näha veebiaadressil: https://www.facebook.com/Rahvusooper/live/

Lavastusest saab lähemalt lugeda ja kavalehega tutvuda Estonia.

Teavet järgmiste etenduste kohta tasub jälgida Estonia Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles