Väärt kraam! ⟩ Renate Keerdi kultuurisoovitused

, lavastaja
Copy
Renate Keerd.
Renate Keerd. Foto: Gabriela Liivamägi

Kui suuta muremõtted seljatada ja hoida meel karge, siis esmalt soovitaksin kultuuritarbimist pigem vähendada, et pea tühjaks saada ja iseendale väikestviisi restart teha.

Kohati tundub, et maad on võtnud justkui kultuuritarbimise hullus – teatrietendused, kontserdid, muuseumid on kolinud veebikeskkonda ja kuigi esimese hooga sukeldusin isegi pakutavat haarama, sai üsna pea taaskinnitust vana tõde, et teatri võlu peitub eelkõige selle vahetuses, siin ja praegu sünergias.

Samamoodi jääb ka muuseumikülastus veebikeskkonnas minu jaoks kaugeks, filter on liiga tugev ja olemuslikult on seal suur vahe kas miski ära näha või seda reaalselt tunnetada ja kogeda. Ma ise jään siinkohal vanamoodsaks ja ootan kohtumisi pärisilmas. Hetkel ongi aeg lihtsalt olla, aknast välja vaadata, lugeda ja kino kaeda.   

Enne kui uute raamatute järgi õhkama hakata, soovitaksin pigem kodusesse raamatukokku sukelduda ja sealt seni lugemata teosed välja õngitseda või siis taaskohtuda vanade lemmikutega. Enda kogust kahmasin esimese asjana vana sõbra Sergei Dovlatovi järele ja uue tutvuse lõin Pentti Saarikoski luuleantoloogiaga, veelgi enam, nagu võluväel ilmutas end Loomingu Raamatukogu satsist ka Saarikoski mõttepäevik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles