Sõltumatu Tantsu Lava aprillikuu programm on nähtav ja kuulatav veebis

Kultuuritoimetus
Copy
Sõltumatu Tantsu Lava projekt «Ruumitud keha(d)».
Sõltumatu Tantsu Lava projekt «Ruumitud keha(d)». Foto: STL

Sõltumatu Tantsu Lava toob veebivahendusel publikuni unikaalse projekti «Ruumitud keha(d)». Seda saab järelvaadata 6.–20. aprillil Sõltumatu Tantsu Lava ja Tallinna Kunstihoone koostöös valminud projekti kanalil https://vimeo.com/stl. Hetkel on üleval Edith Karlsoni ja Sigrid Savi performance, peagi saab vaadata ka Mark Raidpere ja Rene Kösteri ning Renate Keerdi ja Flo Kasearu etenduste salvestusi.

Projektis kohtusid 27.–30. novembrini (2019) kahekaupa Eesti kunsti- ja tantsumaailma loojad, kelle ühistöös sündisid vaid  ühel õhtul etenduvad performance’id. Kuraator Evelyn Raudsepp kutsus looma performatiivseid teoseid järgmised kolm kunstnikepaari: Edith Karlson ja Sigrid Savi, Rene Köster ja Mark Raidpere ning Flo Kasearu ja Renate Keerd. Kolmel järjestikusel õhtul sai näha kolme koostöö tulemit, mis katsetasid kliinilises valges kuubis teatraalsete vahenditega ning otsisid tantsukunsti kehalisuse ja visuaalkunsti väljendusrikkuse sidusust.

Lisaks saab kuulata  Soundcloudi kanalil STL-i uurimisresidentuuri avalikud loenguid:

21.–27. aprill / Anastasia Proshutinskaya loeng: What is documentary choreography?

28. aprill – 4. mai / Andrus Laansalu loeng: Olemasolemise materjal

https://soundcloud.com/user-914489510

Käimas on ka «Koreograafiraamatu» kampaania. Et kodune karantiin oleks vaimselt sisukam ja lugemist jaguks pikemaks ajaks, toome teieni taas võimaluse tellida eelmisel sügisel ilmunud «Koreograafiraamatut». Lisaks sellele saab tantsuhuviline ka soovikorral kaasa tekstikogumiku «Eesti tantsukunst: nüüd ja →?».

Vaata lähemalt: https://fienta.com/et/koreograafiraamat

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles