Film «Fred Jüssi. Olemise ilu» jõudis DVD-le ja Blu-ray plaadile

Kultuuritoimetus
Copy
Kaader filmist "Fred Jüssi. Olemise ilu".
Kaader filmist "Fred Jüssi. Olemise ilu". Foto: Kaader filmist

Jaan Tootseni dokumentaalfilm «Fred Jüssi. Olemise ilu», mis kogus kinodes 57 111 vaatajat, on nüüd jõudnud DVD-le. Lisaks on film olemas veelgi parema pildi- ja helikvaliteediga Blu-ray formaadis, mis toob paremini esile just selle filmi pildilise ilu.

Fred Jüssi on loodusfilosoof, kes seistes looduse ja kultuuri ristteel on sügavalt läbi tunnetanud inimeseks olemise põhiküsimused. Praeguses maailmas räägitakse nii palju edukusest ja töörabamisest. See film on viljakast mittemidagitegemisest. Laiskuse ja jõudeelu kiituseks. Hümn aeglasele elule. Kulgedes mööda looduse salaradu, vaadates tundide kaupa rändavaid pilvi ja vajudes lõkkesuitsu magusasse embusse, jäävad meist kaugele maha linnakära ja majanduskasv. Nagu mõtiskleb loodusfilosoof Fred Jüssi: vahel peab olema laisk ja patune, olles iseendaga.

Filmi režissöör on Jaan Tootsen, operaator Joosep Matjus, monteerija Katri Rannastu, helikujundajad on Fred Jüssi ja Külli Tüli, helirežissöörid Horret Kuus ja Henri Kuus, helioperaator Mart Kessel-Otsa, värvimääraja Lauri Laasik, produtsent Kristian Taska, tootja Taska Film.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles