Eesti vanim alternatiivsete filmide festival teeb eriolukorra ajal tasuta seansse veebis

Kultuuritoimetus
Copy
«God’s Not Dead 3».
«God’s Not Dead 3». Foto: Kaader filmist

Imelike Filmide Festival, mis omal ajal kogus tuntust sellega, et kutsus Põhja-Euroopas esimesena külla justnimelt Tallinnasse kultusfilmi «The Room» staari Greg Sestero, on otsustanud oma tegevuse eriolukorra ajaks üle kolida internetti.

«Ma olen seda teinud aastast 2013 ja kogu värk on olnud kogu aeg tasuta,» ütleb Imelike Filmide Festivali juht Harly Kirspuu. «Seega ei ole me raha kaotamas ega midagi – aga inimestel on igav ju tegevuseta kodus istuda,»“ märgib ta. «Seega mõtlesime, et teeme Facebookis watch party’sid kuni eriolukord läbi saab.»

Esimene seanss toimub juba 15. aprillil ja näitamisele tuleb teos nimega «God’s Not Dead 3». Küsimusele, miks just see, vastab Kirspuu: «See on alternatiivsete filmide skeenes legendaarse stuudio Pure Flix toode, ja selliseid asju oleme ammu tahtnud näidata, sest Pure Flix on üks kohutav moodustis, mis teeb filme, mille kõrval Ed Wood ja Tommy Wiseau puhkavad jalga. Nüüd leidsime filmi, mis on isegi vaadatav.»

«Enda poolt luban, et samasuguseid filme edaspidi ei näita,» ütleb Kirspuu. «Vaid muid. Meiesuguseid. Imelikke,» lisab ta.

Lisainfot teada ja online-linastusi näha saab internetilehelt facebook.com/imelikudfilmid

Imelike Filmide Festival (IFF) toimib seitsmendat aastat ja selle eesmärgiks on näidata filme, mida muidu Eesti kinodes ei näidata, IFFi ametlik patroon on aastast 2016 Ivo Linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles