Kinoteatri stand-up kogus Toidupangale 43 143 eurot

Kultuuritoimetus
Copy
Henrik Kalmeti stand-up-komöödia «Eriolukord ruudus».
Henrik Kalmeti stand-up-komöödia «Eriolukord ruudus». Foto: Kinoteater

Laupäeval 18. aprillil toimunud Henrik Kalmeti stand-up'i «Eriolukord ruudus» heategevuslikud etendused kogusid 4444 piletiostjat ning pärast vältimatute kulude mahaarvamist (reklaam, elekter ja maksekeskuse kulu) annetab Kinoteater Toidupangale 43 143 eurot. Alates kella 17st igal täistunnil toimunud 30-minutilist etendust jõudis Kalmet ette kanda 5 korda.

«Väsinud, aga väga rahul ja tänulik, et publik võimaldas saada sellise ajastule iseloomuliku täiesti uudse lavakogemuse ning muidugi eriti õnnelik, et õnnestus toetada selle jabura teatrikogemusega paljusid abivajajaid. Endal on hetkel veider sotsiaalsuse üledoos – pärast nädalaid praktiliselt üksiolemist, oled järsku tuhandete inimeste ees ja vahetus suhtluses, aga samal ajal ikkagi üksi. Kokkuvõttes väga sürreaalne olukord, mis peegeldab paljuski situatsiooni, mis praegu ka igapäevaselt meie ümber,» kirjeldab Kalmet oma tundeid pärast viiendat etendust.

Henrik Kalmeti stand-up-komöödia «Eriolukord ruudus».
Henrik Kalmeti stand-up-komöödia «Eriolukord ruudus». Foto: Kinoteater

Etendused toimusid Kultuurikatlas üles seatud kaugjuhitavas stuudios ning publik osales etendustel üle videosilla. «See oli põnev nuputamine, sest Kinoteatri peamine soov oli luua olukord, kus kasvõi mõneks hetkeks tekib tunne, et esineja laval ja publik kodudes on justkui ühes ruumis ja saavad ühiselt osa energiast, mis muidu teatris tekib,» selgitab projekti tehnilist tausta Eventechi arendusjuht Aleksander Kartul.

Virtuaallahenduste eestvedaja Lehari Kaustel lisab: «Mõnikord me näeme filme, kus kriiside ajal inimesed hakkavad mässama, aga mulle tundub aina rohkem, et vastupidi – inimesed ja organisatsioonid hoiavad praeguse pandeemia ajal hoopis rohkem kokku ning selline paljude osapoolte koostöö ja huvi katsetada on praeguse eriolukorra üks positiivsemaid külgi.»

Eesti Toidupank on heategevusorganisatsioon, mis iga päev tegutseb selle nimel, et leevendada vaesuses elavate inimeste elutingimusi ning samal ajal vähendada toidu raiskamist. Loe täpsemalt: https://www.toidupank.ee/

Kinoteatri heategevuslikud etendused sündisid koostöös Royal Experience'i, Eventechi, Miltton New Nordicsi, Minu Rada TV, Valge Klaari, Kultuurikatla ja Teliaga.

Kinoteater tänab Tõnis Niinemetsa, Kait Kalli, Diandra Rebaset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles