eˉlektron ootab ideid

Kultuuritoimetus
Copy
e⁻lektroni eestvedajad Maike Lond Malmborg ja Taavet Jansen.
e⁻lektroni eestvedajad Maike Lond Malmborg ja Taavet Jansen. Foto: Mihkel Maripuu

Uus teatrialgatus eˉlektron kuulutab välja loominguliste ideede konkurssi, oma ideid saab esitada  elektron.live keskkonnas. Eeldatakse, et  projektid oleks planeeritud spetsiaalselt elektron.live virtuaalsesse keskkonda ja sündmus ei oleks pikem kui 20 minutit. Kunstilised rõhuasetused jäetakse aga vabaks.

eˉlektron soovib, et toimuks katsetamine uue vormiga. Vormiga, mille reeglid ei ole veel paigas. Mida kahesuunalisel striimimisplatvormil teha saab, see tuleb alles avastada. Nagu ka, kuidas seda teha.

Programm toimub neljal korral mais ja selleks valitakse välja kokku 10 tööd. Lisaks tehnilist toele ja abile pakub eˉlektron välja valitud ideele kureeritud sündmust elektron.live keskkonnas ning 400 eurot projekti kohta.

Kuna esimene üritus on juba 2. mail 2020, siis palutakse oma ettepanekud esitada võimalikult kiirelt.

eˉlektron on poolenisti virtuaalne, poolenisti füüsiline platvorm, mis liidab etenduskunstide ja teaduse otsingulisi tegevusi. eˉlektroni sisu on kunstnike ja teadlaste koostöö. Kui etendustegevus karantiinireeglite tõttu võimatuks muutus, hakkas eˉlektron välja mõtlema ja arendama veebiplatvormi, mis võimaldaks veebi-etendustes saavutada teatrisarnast efekti – et esineja näeks oma publikut ja et publik näeks üksteist.

Platvormi arendamine oli tulemuslik – Kõheda Vastasmõju Festivaliga avati 3. aprillil omanäoline etenduskunstikeskkond, mis sai julgustava vastuvõtu nii kunstnike kui ka publiku (2600 vaatajat) poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles