Rahvusraamatukogu käivitas veebipõhise teeninduse ja nõustamise

Kultuuritoimetus
Copy
Eesti Rahvusraamatukogu.
Eesti Rahvusraamatukogu. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Rahvusraamatukogu käivitas sellest nädalast videoteeninduse, kus saab vastuseid küsimustele ning personaalse videonõustamise, mis on mõeldud õppuritele, teadlastele ja teistele, kes soovivad professionaalset abi erialase info otsimisel.

Videoteenindus on veebipõhine alternatiiv lugemissaalide teenindajatele, kus spetsialistid annavad nõu rahvusraamatukogu teenuste kasutamise kohta. Sealt saab vastuseid küsimustele nagu kuidas tellida raamatuid, lugeda e-teoseid või näiteks tellida ESTERist. Lisaks saab seda infot ka e-kirja info@nlib.ee ja telefoni 6307 100 teel või kodulehe vestlusaknast.

Personaalne videonõustamine on mahukas ja põhjalik teenus, mis on mõeldud tudengitele, õpetajatele, teadlastele, spetsialistidele ja kõigile, kes soovivad professionaalset abi erialase info otsimisel. Varem pakuti personaalset infonõustamist vaid raamatukogus kohapeal. 

Personaalseks videonõustamiseks tuleb eelnevalt registreerida. Kokkulepitud ajal toimub videokohtumine, mis kestab orienteeruvalt tund aega. Lähitulevikus silmast-silma personaalsete teenuste taastumist suure tõenäosusega ei toimu, mistõttu jätkab raamatukogu videoteeninduse ja -nõustamise pilootprojektiga vähemalt suveni. 

Osalemiseks peab kasutajal olema võimalus kasutada arvutit või nutiseadet, kõrvaklappe või kõlareid, mikrofoni ja videosuhtluseks veebikaamerat. Nõustamine toimub video vahendusel Cisco Webexi rakenduse kaudu, millele raamatukogu sai eriolukorra raames tasuta juurdepääsu.

Endiselt saab raamatukogust raamatuid koju laenutada. Kontaktivabalt saab tellida raamatuid e-kataloogi ESTER kaudu või võttes raamatukoguga ühendust e-maili või telefoni teel. Eriolukorra jooksul saab laenata ka lugemissaalides asuvaid raamatuid ja noote, mis on e-kataloogis ESTER staatusega «kohalkasutus».   

Tellitud raamatud saab lisaks postipakiteenusele kätte ka peaukse kõrval asuvast elektroonilisest Raamatukapist. Samuti raamatukogu fuajeest tööpäevadel kella 12–17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles