Eesti filmid pääsesid Annecy animafestivalile

Kultuuritoimetus
Copy
Joonisfilm «Kosmonaut».
Joonisfilm «Kosmonaut». Foto: Filmikaader

Eesti on hinnatud Annecy rahvusvahelisel animafilmide festivalil esindatud kolme filmiga.

Täispikkade animafilmide võistlusprogrammis linastub «Vanamehe film». Lühifilmide põhivõistlusprogrammi valiti Kaspar Jancise «Kosmonaut». Tudengifilmide võistlusprogrammis osaleb Eesti Kunstiakadeemias valminud Pablo Nicolas Martínez Ballaríni «The Piece of Tail in the Mouth of the Snake that Bites Its Own Tail».

«Vanamehe filmi» režissöörid on Mikk Mägi ja Oskar Lehemaa. Tootjad on BOP Animation ja Apollo Film Productions. Film linastub täispikkade filmide võistlusprogrammis Contrechamp, mis keskendub värske häälega režissööride loomingule ja uuele talendile. Kaspar Jancise «Kosmonaut», mis toob vaatajani eluhakule jõudnud kosmonaudi loo, valiti lühifilmide põhivõistlusprogrammi. «Kosmonaudi» tootja on Eesti Joonisfilm.

Sarnaselt paljudele festivalidele, toimub ka tänavune Annecy rahvusvaheline filmifestival virtuaalselt. Filme näidatakse akrediteeringuga filmiprofessionaalidele ja publikule üle maailma. Paralleelselt toimub virtuaalne filmiturg, mille raames toimuvad eriüritused, loengud, work-in-progress esitlused ja töötoad. Eesti Filmi Instituut on tänavusel Annecy filmiturul esindatud virtuaalse stendiga.

1960. alguse saanud Annecy rahvusvaheline filmifestival on üks olulisemaid animafilmi festivale maailmas. Tänavune festival toimub 15.-30. juunini.

Festivali kodulehekülg: https://www.annecy.org/accueil

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles