Viljandi pärimusmuusika festivali asemel toimub kaks pärimusmuusika kontserdipäeva

Kultuuritoimetus
Copy
VILJANDI,EESTI26JUL19
Folk. Viljandi pärimusmuusika festival. Ansambel Choor. 
ELMO RIIG/Sakala
VILJANDI,EESTI26JUL19 Folk. Viljandi pärimusmuusika festival. Ansambel Choor. ELMO RIIG/Sakala Foto: Elmo Riig

Sel aastal toimub koroonapiirangute tõttu Viljandi pärimusmuusika festivali asemel kaks Eesti pärimusmuusika kontserdipäeva. Kõik festivalipassid kehtivad järgmisel aastal või ostetakse tagasi.

«Kestva hädaolukorra tingimustes oleme väga pingsalt otsinud tänavuse festivali toimumiseks mudelit, mis viiruse leviku riske maandaks ja ühtlasi suudaks pakkuda osalemisvõimalust kõigile neile ligi 3000-le inimesele, kes enesele juba passi jõudnud soetada. Olukorda väga põhjalikult analüüsides ja asjatundjatega nõu pidades jõudsime üksmeelsele arusaamisele, et see ei ole võimalik,» sõnas Viljandi pärimusmuusika festivali pealik Ando Kiviberg.

«Folk on oma olemuselt rõõmus, helge ja vaba vaimu muusikatraditsioonide pidu, ent praeguste piirangutega ei saa pidada sellist festivali, nagu me harjunud oleme. Seepärast korraldamegi tänavu kaks kontserdipäeva, ent XXVIII Viljandi pärimusmuusika festival toimub 2021. aasta 22.–25. juulini. See oli raske, kuid möödapääsmatu otsus. Viirusest jagusaamine ning inimeste tervis on hetkel kõige olulisem.»

Pärimusmuusika kontserdipäev toimub reedel, 24. juulil 2020. Sama programm samade esinejatega kordub ka laupäeval, 25. juulil. «Kontserdipäeva esinejad kuulutame välja 15. juunil, kui algab ka piletimüük,» kinnitas programmijuht Tarmo Noormaa. «Ent juba praegu on kindel, et esinejad saavad olema Eestist.» Mõlemast kontserdipäevast saab osa 1000 inimest. Tänavuse festivalipassiga kontserdipäevale ei pääse.

2020. aastaks soetatud Viljandi pärimusmuusika festivali passe saab kasutada järgmisel aastal või müüa tagasi. Korraldajad paluvad võimalusel passi mitte tagasi müüa, vaid kasutada seda 2021. aastal. Selleks ei pea passiomanik midagi tegema, pääse kehtib aasta pärast automaatselt. Edasi kanduvad nii päevapassid, festivalipassid, noortepassid, seeniorpassid, toetajapassid kui ka Perekaardi passid. Kui on soov pass siiski tagasi müüa, tuleb hiljemalt 31. augustil täita ära vastav ankeet, mille leiab festivali kodulehelt www.viljandifolk.ee. Piletiraha hakatakse tagasi maksma alates 15. juunist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles