Tartu Folgiklubis esineb Märt-Matis Lill

Kultuuritoimetus
Copy
Märt-Matis Lill.
Märt-Matis Lill. Foto: Tairo Lutter

Tartu Folgiklubil esineb 28. mail kell 19 helilooja ja humanitaar Märt-Matis Lill. Kohtumine toimub Tartu Folgiklubi Facebooki lehel.

Märt-Matis Lille muusikale on iseloomulik minimaalne stiil, mütoloogilised alltekstid, sonoristlik kõlakäsitlus, hingav vormikujundus ning arhailiste ja Ida kultuuride mõju. Sageli põimuvad muusikaga luuletekstid, paljud teosed on inspireeritud poeetilistest kujutlustest.

Märt-Matis Lill on lõpetanud kompositsiooni eriala Eesti Muusikaakadeemias, magistrantuuri Sibeliuse Akadeemias, ja täiendanud end rahvusvahelistel meistrikursustel. Ta on õppinud Helsingi Ülikoolis japanoloogiat, sinoloogiat ja filosoofiat. Tema teosed on kõlanud rahvusvahelistel festivalidel ning neid on teiste hulgas ette kandnud näiteks Présences Contemporaines Ensemble, Ensemble Intercontemporain Peter Rundeli juhatusel, Leipzigi Raadio sümfooniaorkester jpt.

Märt-Matis Lill on pälvinud Heino Elleri nimelise loomingupreemia (2004) ja Eesti Muusikanõukogu eliloomingupreemia (2018). Tema viimase aja olulisemate loominguliste ettevõtmiste hulka kuuluvad ooper „Tulleminek“ (Vanemuise Sadamateater 2017), mis sai Eesti Teatriliidu muusikaauhinna ning „Suidsusannasümfoonia“, eepiline muusikaline lavastus, mis etendus 2. 3. ja 4. augustil 2019 Mooste Folgikojas. Peale komponeerimise tegutseb ta Eesti Heliloojate Liidu esimehena ning oli ISCM World Music Days 2019 üks kunstilisi juhte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles