Pärnu Linnaorkester mängib kolmapäeviti Facebookis

Kultuuritoimetus
Copy
Pärnu Linnaorkester
Pärnu Linnaorkester Foto: Pärnu Linnaorkester

Pärnu Linnaorkester alustab Facebookis otselülitustega Pärnu Raekojast - neljal järjestikusel kolmapäeval kell 13 tuuakse kuulajateni valik kammermuusikast,  mis ühel või teisel viisil on hingelähedane muusikutele endile ja samas märgiline ka eesti muusikaloos.

Kontsertsarja avalöök antakse sel kolmapäeval, 27. mail, helilooja Eino Tambergi sünniaastapäeval. Tamberg hindas fagotti kui suurepärast sooloinstrumenti ja helilooja meenutuseks tulevad esitusele tema 1977. aastal loodud teos «Kapriis» ja 2010. aastal Martin Kuuskmannile loodud ja helilooja viimseks teoseks jäänud sügavama ja kogenenuma helikeelega «Kutse tantsule». Mõlemad palad kannab ette noor fagotimängija Jakob Peäske, kes on nii Pärnu Linnaorkestri kui ka ERSO koosseisuline liige. 

Eino Tambergi roll eesti muusikaloos ei piirdu aga ainult heliloominguga, tema juhendamisel lõpetasid Tallinna Konservatooriumi/Eesti Muusikaakadeemia kümned noored heliloojad, nende seas  ka Raimo Kangro, Toivo Tulev, Alo Mattiisen, Mari Vihmand jt. Kui lisada omakorda nende õpilased, mitmekordistub nimekiri veelgi.

Seepärast kuuleb kontserdil ka Tambergi esimese õpilase, Raimo Kangro «Kolm eesti rahvaviisi flöödile», esitajaks mitmekülgne Pärnu interpreet, Pärnu Linnaorkestri muusik Leonora Palu. Raimo Kangro õpilane Tõnu Kõrvits on hetke üks armastatumaid eesti heliloojaid ja tema loomingust on valitud eesti vaimulike rahvaviiside seadeid keelpillikvartetile,  esitajaks Pärnu Linnaorkestri kvartett koosseisus Anu Mänd, Kristiina Birk, Küllike Küünarpuu ja Heli Sommer.

Kontserdile on oodata järge nädal hiljem ja ka siis on põhjust tähistada - Olav Ehala 70! Samuti saab kuulda Pärnu linnaga lähedalt seotud helilooja Villem Reimanni muusikat.  

Sättige end lõunapausi ajal Facebooki lainele ning veetke rikastav pooltund eesti kammermuusikaga. Kontserdid on tasuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles