Kevadoksjonil tegi Olev Subbi kõrval hinnarekordi veel ühe kunstiku töö

Kultuuritoimetus
Copy
Karl Pärsimägi õlimaal „Petseri kloostri sissekäik“.
Karl Pärsimägi õlimaal „Petseri kloostri sissekäik“. Foto: Repro

Galerii Vernissage Kunst ja Raam virtuaalsel kunstioksjonil tegi Olev Subbi (1930–2013) teose «Via della Lungara» kõrval hinnarekordi ka Karl Pärsimägi (1902 - 1942) teos. 1935. aastal valminud õlimaali «Petseri kloostri sissekäik» haamrihinnaks kujunes enampakkumisel 23 000 eurot, mis on seni kõrgeim Pärsimäe teose eest oksjonil pakutud hind. 

«Ühtaegu rõõmustav ja üllatav on, et Pärsimäe teose hind nii kõrgeks kerkis. Seni oli kõrgeima hinnaga, 6200 eurot, müüdud 2009. aastal tema teos «Valged lilled purgis»,» ütles galerii Vernissage juhataja Kristiina Radevall.

Rekordhinnaga müüdud Karl Pärsimägi teose «Petseri kloostri sissekäik» alghind oli 3000 eurot. «1934. aastal tegi Pärsimägi koos sõprade Eduard Timbermanni ja Kristjan Tederiga matka läbi Lõuna-Eesti Petserisse. Maalilist ja värvikat kloostrit on Pärsimägi kujutanud, võiks öelda, fovistlikust vaatenurgast. Tegemist on Pärsimäe haruldase ja avalikkusele senitundmatu teosega,» rääkis Kristiina Radevall.

Vernissage galerii virtuaalsel rahvusvahelisel oksjoniplatvormil Live Auctioneers pandi enampakkumisele erinevatest kunstižanritest üle 80 teose, kokku 59 eesti autorilt. Oksionil leidis omaniku 58 eesti kunstiklassiku teost. Olev Subbi teos «Via della Lungara» müüdi enampakkumisel haamrihinnaga 115 000 ja tõusis Eestis müüdud maalide hinna edetabelis kolmandaks.

Vernissage galerii tegeleb alates 2006. aastast kunstinäituste- ja oksjonite korraldamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles