Tartu Kunstimajas avatakse kogukonnanäitus

Kultuuritoimetus
Copy
Kogukonnanäitus «On ütlemata vinge teid kõiki näha!».
Kogukonnanäitus «On ütlemata vinge teid kõiki näha!». Foto: Plakat

Reedel, 5. juunil, kell 17 avatakse Tartu Kunstimaja väikeses saalis kogukonnanäitus «On ütlemata vinge teid kõiki näha!». Näituse koostaja ja kujundaja on kunstnik ja kunstist kirjutaja Kaire Nurk. Näitust saadab ka ühekordne kergetrükis valikuga ilmunud artikleist.

Tegemist on subjektiivsetel tunnetusalustel kujunenud näitusekomplektiga, mida Nurk on enda sõnutsi kureerinud justkui juba 30 aastat. Näitusel osalevad autorid, kelle loomingust / näitustest on ta olnud inspireeritud ja tundnud vajadust kirjutades pikemalt neisse süveneda. Kuna kogunemine leiab aset reaalruumis, mis on teatavasti piiritlev, siis on ka see esinejate hulk veelkordselt valikuline, rohkem need autorid, kellest Nurk on kas sagedamini kirjutanud või kellega enam lävinud või koostööprojekte teinud. Seetõttu määratleb ta ka projekti kogukonnanäitusena.

Osalevad kunstnikud: Vano Allsalu, Jüri Arrak, Eike Eplik, Virge Jõekalda, Markus Kasemaa, Jüri Kask, Eve Kiiler, Kiwa, Lola Liivat, Eve Luik, Kaie Luik, Mare Mikof, Ede Raadik, Jüri Ojaver, Terje Ojaver, Kaido Ole, Uwe Schloen, Jevgeni Zolotko, Tiina Tammetalu, Enn Tegova, Jaan Toomik, Maria-Kristiina Ulas.

Kaire Nurk lisab: «Kuna olen kirjutanud oma kolleegide loomingust, siis olen vältinud igasugust nn (kunsti)kriitikat, ja eelkõige tegelenud – interpretatsiooniga. Seetõttu ka söandasin kolleege kutsuda projektis osalema. Ühest küljest on see näitus katse visualiseerida minu kui kirjutaja tekstiline tegevus, teisest küljest on see tänuavaldus kolleegidele ja kolmandaks – põnev loominguline väljakutse tuua kokku autorid, kes muidu kunagi ei kohtu ning luua mitmeplaaniline emotsionaalne ja sõnumlik tervik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles