Festivali Baltoscandal etenduste üksikpiletid nüüd müügis

Kultuuritoimetus
Copy
Markus Truup, Ingmar Jõela ja Marika Vaarik lavastuses «Paratamatus elada ühel ajal».
Markus Truup, Ingmar Jõela ja Marika Vaarik lavastuses «Paratamatus elada ühel ajal». Foto: Jaagup Jalakas

Tänasest on müügis 16. rahvusvahelise etenduskunstide festivali Baltoscandal üksikpiletid. Arusaadavatel põhjustel on piletite arv väga piiratud. Kuna festivali kavas on 9 kodumaist esietendust ning 2 juba esietendunud lavastust, saab neid kogeda Eestimaa teatrilavadel ka tulevikus.

1.–4. juulini Rakveres toimuval festivalil esietenduvad Karl Saksa «Planet Alexithymia», eˉlektron’i «Romeo & Julia #5», Liis Varese ja Sõltumatu Tantsu Lava «Sinust saab tantsija!», Jarmo Reha «WhiteWash», Anatoli Tafitšuki ja Emer Värgi «K O O S», Andres Noormetsa ja Rakvere teatri «Alibi», Sveta Grigorjeva «TEKHNE», Valters Sīlise ja Vaba Lava «Mul oli nõbu».

Lisaks toimub Karl Koppelmaa ja teater KELMi «Stendhali sündroomi» lavastatud ettelugemine ning näha saab kahte kodumaist lavastust, mis esietendunud juba varem: Lauri Lagle lavastust Von Krahli teatris «Paratamatus elada ühel ajal» ning Kristina Normani kiidetud loeng-lavastust Kanuti Gildi SAALis «Kergem kui naine»/ «Lighter Than Woman».

Rahvusvahelisust toovad kolm teatriteemalist filmi. Itaalia filmitegija Giulio Boato dokumentaalfilm «Shiro Takatani, between nature and technology» on Jaapani legendaarsest kunstnikust ja lavastajast Shiro Takatanist. «Die Kinder der Toten» on tuntud ameerika tearitrupi Nature Theatre of Oklahoma väga omanäoline mängufilm, mis põhineb Elfriede Jelineki samanimelisel romaanil.

Prantsuse dokumentalisti Patric Chiha film «Si c'était de l’Amour» esilinastus varakevadel Berliini filmifestivalil ning jälgib tuntud lavastajat Gisèle Vienne’i ja tema tantsijaid, kes tuuritavad mööda maailma menulavastusega «CROWD». Samuti on festivali ajal võimalus osa saada väga erilisest Jaapani koreograafi Hiroaki Umeda installatsioonist «Haptic Installation».

Tänavuse festivali pileteid saab osta vaid internetist. Piletid on müügil Piletimaailmas. Et hoida meie kõigi tervist ning keskkonda, ei trüki me sel korral festivali kava ega kataloogi.

Festivali kunstiline juht on Priit Raud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles