R.A.A.A.M.-i suvine mängukava toob lavadele publikumenukid

Kultuuritoimetus
Copy
«Kapten Mihkel» lugu laevakaptenist, keda huumorimeel on saatnud ka kõige raskematel aegadel. Lavastuses on põimunud nii Juhan Smuuli ladus keel kui Argo Aadli meisterlik mäng.
«Kapten Mihkel» lugu laevakaptenist, keda huumorimeel on saatnud ka kõige raskematel aegadel. Lavastuses on põimunud nii Juhan Smuuli ladus keel kui Argo Aadli meisterlik mäng. Foto: Siim Vahur

Teatriühenduse R.A.A.A.M. suvine mängukava rõõmustab teatrihuvilisi nelja suvelavastusega, millega tullakse välja Tallinnas, Pärnus, Antslas ja Kallaveres.

Suvelavastusi alustab R.A.A.A.M. lavastusega «Kapten Mihkel», mis on soe ja inimlik lugu laevakaptenist, keda huumorimeel on saatnud ka kõige raskematel aegadel. Lavastuses on põimunud nii Juhan Smuuli ladus keel, Argo Aadli meisterlik mäng kui ka Damir Salimzianovi muhe huumor. Etendused toimuvad alates 14. juulist Endla teatris, Vana-Antsla Teatriaidas, Tõstamaa mõisas ja Rootsi-Kallavere küla muuseumis

Tallinna Püha Katariina kirikus etendub alates 27. juulist piiblilegendist lähtuv A. H. Tammsaare «Juudit». Näidend käsitleb kaasaegseid teemasid nagu võimuiha, sõda, kirg, armastus ja ebaõnnestumise hirm. Lavastaja Airat Abusakhmanov, kunstnik Ervin Õunapuu. Peaosades on Riina Maidre ja Üllar Saaremäe, teistes osades Elina Reinold, Kristo Viiding, Markus Truup ja Raimo Pass (Eesti Draamateater). Nimiosatäitja Riina Maidre teenis oma rolli eest 2019 aasta teatriauhinna nominatsiooni parima naispeaosa kategoorias ning Elina Reinold valiti parima naiskõrvalosa laureaadiks.

Tõstamaa mõisas mängitakse alates 2. augustist Udmurtia lavastaja ja dramaturgi Damir Salimzianovi publikumenukit «Praegu pole aeg armastamiseks», mis on noppinud teatripreemiaid Eestis ja välismaal. Mängivad Kristo Viiding, Mari-Liis Lill või Ingrid Margus, Martin Kõiv, Ott Kartau, Harriet Toompere (Draamateater) ja Tõnn Lamp (Tallinna Linnateater).

Teatrisuve lõpetab Madis Kalmeti lavastus «Põgenik», mis põhineb Jaan Kaplinski nägemuslikul ning emotsionaalsel tekstil eestlusest ja eesti inimese väärtushinnangutest. Laval on Kristo Viiding.

Teater lubab, et teeb endast kõik oleneva, et teatrikülastus oleks turvaline ja järgib sealjuures ka nõuet, et saali täituvus oleks maksimaalselt pool saali mahutavusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles