Viljandi pärimusmuusika festivali asemel toimuva Pärimusa 2.0 esinejad on selgunud

Kultuuritoimetus
Copy
Trad.Atack!-i trummar Tõnu Tubli.
Trad.Atack!-i trummar Tõnu Tubli. Foto: Silver Tõnisson

24. ja 25. juulil Viljandi lossimägedes toimuvad pärimusmuusika kontserdipäevad kannavad nime Pärimusa 2.0. Kell 14 algaval ning öösse kanduval sündmusel astuvad üles Trad. Attack!, Puuluup, Kukerpillid, Untsakad, Vabariigi pillimees Juhan Uppin, projekt Küla kõlad ning pärimuse kaverbänd 3-4!

«Korraldame sündmuse Pärimusa 2.0 kummardusena Viljandi ja pärimusmuusikute kogukonnale ning festivali austajate igatsuse leevenduseks. Meie soov on tabada festivali algusegade vaimu. Kõige esimene festival kandis nime Pärimusa. Siis oli meil küll tunduvalt vähem publikut, laval tunduvalt vähem esinejaid aga energiat ja lusti muusikast oli ikka vähemalt sama palju kui tänapäevalgi meie festivali puhul harjunud oleme. Kuigi koroonaga seotud uus reaalsus seab sel aastal meile publiku arvus piirangud, siis sündmuse vaimsuses ja meeleolus me järeleandmisi kindlasti tegema ei pea ega plaanigi mingil juhul teha!», räägib Pärimusa 2.0 nime taga peituvast pealik Ando Kiviberg. «Nii kaaluka mõju ja väega traditsioon paneb määratud juulikuu nädalavahetusel energia võnkuma ka siis, kui festivali ennast päriselt kohal pole,» lisab Kiviberg.

Nii näebki 24. juuli kontsertpäeval kõige esimesel festivalil üles astunud Kukerpille ning Untsakaid, kes siis küll esinesid Rahvastepalli nime all. Festivali legendidele lisaks kuuleb ja näeb pärimusmuusika pealekasvu ehk Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia tudengeid, samuti Eesti ETNO esindust. Loomulikult ei pea pettuma ei Puuluubi ega Trad.Attack!-i fännid. Puuluup lubab hiiu kanneldel ette kanda vaid oma parimad lood ning Trad. Attack! tuleb välja uue albumi «Make Your Move» esitluskontserdiga.

Ehedust lisavad kavasse Küla kõlad, kus Karula kihelkonna kolm laulikut: Meelika Hainsoo, Lauri Õunapuu ning Celia Roose esitavad rahvalaule Cyrillus Kreegi põhjatutest rahvaluulekogudest ning Kreegi-aegsete külalaulikute lauluvarast.  Lavalaudadele astuvad neil kahel päeval ka Vabariigi parim pillimees Juhan Uppin ning all-stars koosseisuga pidulik pärimuskaverbänd 3-4!, kes võtab tõlgendamiseks ette Curly Stringsi, Kukerpillide, Mari Kalkuni, VLÜ, Puuluubi, Paabeli ka paljude teiste armastatud bändide loomingu. Kollektiiv 3-4! Tuleb Viljandisse koosseisus Arno Tamm, Lauri Kadalipp, Lee Taul, Marti Tärn ning Ahto Abner.

Sama programm samade esinejatega kordub mõlemil päeval.

Pärimusa 2.0 pääsmed tulevad müüki viljandifolk.ee kodulehel 15. juunil kell 12.

Mõlemile kontsertpäevale pannakse müüki vaid 800 pääset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles