Rakvere Teater tegi avalikuks sügishooaja mängukava

Kultuuritoimetus
Copy
Rakvere teater.
Rakvere teater. Foto: Rakvere Teater

Rakvere Teater tegi täna avalikuks sügishooaja mängukava. Uuslavastused pööravad seekord pilgu Soome ja Rootsi suunas, aasta lõpus tuleb aga laste rõõmuks lavale kodumaine Andrus Kivirähk.

«Elu on jälle teatrile palju materjali andnud, suur maailm oma tiivaga meid puudutanud – Rakvere Teatri järgmine hooaeg on mahukas nii mõttelt kui emotsioonidelt. On lugusid rõõmudest, inimlikest jaburustest, on lugusid ka kurbustest ja lugusid loo puudumisest, » selgitas loominguline juht Peeter Raudsepp.

Teatri 81. hooaja uksed avanevad 7. augustil Tuomas Kyrö komöödiaga «Kõike head, vana toriseja», mis juba augustis jõuab ringreisile mitmesse Eesti paika. Soomes ilukirjanduse müügitabelite etteotsa kuuluva romaani on dramatiseerinud Urmas Lennuk, lavastab Eili Neuhaus.  Selgete veendumustega peategelast kehastab Tarvo Sõmer.

Dialoogidel/monoloogidel/kujutluspiltidel põhinev «eneseõigustus ühes vaatuses», mille autoriteks on Jaune Kimmel, Anneli Rahkema, Peeter Rästas, Tarmo Tagamets ja Toomas Suuman, sai proovisaalis nimeks «Alibi». Lavastus tuleb Rakvere Teatri väikses saalis publiku ette 5. septembril ja selle lavastab Andres Noormets.

Selma Lagerlöfi põhjamaises armastusloos «Charlotte Löwensköld» avaneb müstiline Skandinaavia kõigi oma kaduma kippuvate väärtustega: au, uhkus, väärikus, eneseohverdus ning õilsameelsus. Eepilise melodraama lavastab Urmas Lennuk ning nimiosas astub lavale Natali Väli. Esietendus antakse samuti 5. septembril, Rakvere Teatri suures saalis.

7. detsembril on põhjust teatrisse tulla neil, kelle lemmikute hulka kuulub Andrus Kivirähk ning tema populaarne lasteraamat «Sirli, Siim ja saladused». Urmas Lennuki dramatiseeringus loo unistustest ja nendega läbisaamisest lavastab Mari Anton. Peaosades mängivad Grete Jürgenson ja Imre Õunapuu. Detsembris on etenduste päevadel avatud traditsiooniks saanud temaatiline jõulumaa.

Mängukava ja piletid on leitavad teatri kodulehel ja Piletimaailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles