Läbi aegade suurim tunnustus eesti lauljale: Ain Angerile anti Viinis Kammersängeri tiitel (3)

Kultuuritoimetus
Copy
Austria riik esimese eestlasena bass Ain Angerit Kammersängeri tiitliga.
Austria riik esimese eestlasena bass Ain Angerit Kammersängeri tiitliga. Foto: Viini Riigiooper/ Ashely Taylor

Reedel, 12. juunil tunnustas Austria riik esimese eestlasena bass Ain Angerit Kammersängeri tiitliga. Kammersängeri tiitel (tõlkes kammerlaulja) on kõrgeim tunnustus Austrias ja Saksamaal, mis ooperilauljale osaks võib saada. 

Auhinna üleandmine pidi toimuma märtsikuus pärast «Reini kulla» etendust publiku ees, kuid ülemaailmse eriolukorra tõttu lükkus tseremoonia edasi ning toimus reedel Viini Riigiooperi Gustav Mahleri saalis väiksemas seltskonnas. Külaliste ja õnnitlejate hulgas olid paljud sõbrad, kolleegid Viini Riigiooperist, pereliikmed ja Eesti Suursaadik Viinis Toomas Kukk abikaasaga.

Oma tänukõnes rõhutas Ain Anger suurt austust Viini Riigiooperi vastu, selle maja erilisust võrreldes teiste maailma lavadega ning professionaalset tipptaset. Ta hindab kõrgelt sügavat ja südamlikku toetust, mida talle nii laval kui ka ooperimajas pakutud on.

Samal üritusel tunnustati ka briti bassi Peter Rose’i. Varem on kõrge tunnustuse pälvinud sellised maailmanimed nagu Renato Bruson, José Cura, Natalie Dessay, Plácido Domingo, Juan Diego Flórez, Ferruccio Furlanetto, Elīna Garanča, Edita Gruberová, Dmitri Hvorostovski, Soile Isokoski, Anna Netrebko, René Pape, Nina Stemme jt.

Eesti publikul on võimalus Ain Angerit kuulata Vana Tallinna Galal 29. augustil Tartus Vanemuise kontserdimajas ja 30. augustil Rahvusooperis Estonia ning ooperis «Faust» 11. ja 13. septembril Rahvusooperis Estonia.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles