Ohtu mõisas otsitakse õnne

Kultuuritoimetus
Copy
Peep Maasiku lavastuses mängivad Pääru Oja, Katrin Valkna ja Tarvo Sõmer.
Peep Maasiku lavastuses mängivad Pääru Oja, Katrin Valkna ja Tarvo Sõmer. Foto: Ajateater

Ohtu mõisas otsitakse õnne ja tehakse potte: 15. juulil jõuab publiku ette Peet Vallaku/Lauris Gundarsi «Tema taevaliku Õnneküla potitehas».

Lavastuse taga olev meeskond annab teada: «Olgu aastanumber milline tahes, inimesed otsivad ikka oma õnne ja armastust, ikka seisavad nad valikute ees, millest sõltub nii nende eneste kui neid ümbritsevate inimeste saatus. Ikka keerleb aeg vääramatult nagu potikeder ja seda, milliseks vormub sellel elu või savi, teab vaid taevas….

Nii kõlabki Peet Vallaku 1925 aastal kirjutatud  lugu noorest lesknaisest Epust, tema südant (ja potitehast) ihkavatest sulastest Mihklist ja Jassist, igati tänapäevasena ka pea sada aastat hiljem – 2020 aasta suvel.

Ohtu mõisa tallis Ajateatri egiidi all sündiva lavastuse idee autor on Anne Velt, lavastab Peep Maasik (TEMUFI), kunstnikutöö teeb Karmo Mende ning muusikalise kujunduse Hendrik Kaljujärv, liikumiseja tantsud seab Egely Pruuli.

Epu (Katrin Valkna) potitehases vormivad elu- ja pärissavi Pääru Oja (Eesti Draamateater) Jass ja Tarvo Sõmeri (Rakvere Teater) Mihkel.

Etendust mängitakse alates 15. juulist vaid 10 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles