Festival Võnge toimub väiksemas mahus Tallinnas

Kultuuritoimetus
Copy
Festival Võnge.
Festival Võnge. Foto: Võnge

Tänavu Mulgimaal toimuma pidanud rändav kultuurifestival Võnge lükkus täies mahus aasta edasi. Ometigi ei jää sel suvel päriselt võnkumata, sest laupäeval, 15. augustil rullub Valmiermuiža Pruulikoja toel Tallinnas lahti minifestival Linnavõnge.

Mõnusa atmosfääri poolest tuntud festivali urbanistlik miniversioon saab toimuma otse mere ääres kultuuri- ja üritustepaiga LAEV õuel. Seks hooajaks uuenduskuuri läbi teinud LAEV on valmis pakkuma Eesti ühe omanäolisema festivali külastajatele unustamatut olustikku ja jalustrabavat päikeseloojangut.

Linnavõnkel ootab külastajaid lisaks muusikale mitmeid maitse- ja kunstielamusi ning muidugi eksklusiivne festivalimelu. Väravad avanevad laupäeval, 15. augustil kell 15.30 ning sulguvad juba järgmise päeva varahommikul kell 4.00. Piletid on täna hommikust müügil Ticketeris ning neid jagub vaid 500-le kiiremale.

Linnavõnke pikk päev ja öö saavad olema pungil suurepärast live-muusikat vaheldumisi maitsekate DJ-settidega. Lavalaudadele astub näiteks lakkamatult särav Daniel Levi koos peenetundelise Sander Mölderiga ehk kooslus, mida just ülearu tihti üheskoos esinemas ei kohta. Esmakordselt üllatab melomaane akustilise kavaga siinse elektroonilise muusika tipp ja visiitkaart NOËP. Samuti on lubanud võnkujate kõrvadesse ja südametesse teraapilisi noote ja helikäike läkitada Mick Pedaja koos enda bändiga.

Ning sellest unelusest jälle üles raputada meie elektroonilise post-rocki superstaar I Wear* Experiment. Väärt panuse oma satiirist kubisevate riimide ja mahedate biitidega annab Linnavõnkele uue põlvkonna räppar Sammalhabe, kes võtab endaga lavale kaasa Pärsia juurtega Suurbritannia artisti Moniji. Ka viib festivali külastajad helirännakule sügavahäälne vokalist, muusik ja laulukirjutaja ELLIP, kes ammutab inspiratsiooni džässist, soulist ja hiphopist ning kannab seda edasi muusikasse, mida ühe žanriga piiritleda polegi võimalik. Plaadikeerutajate plejaad tehakse aga avalikuks juba mõne aja pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles