NUKU teater jagas hooaja lõpetamisel kolleegipreemiaid

Kultuuritoimetus
Copy
Anti Kobin etenduse "Röövel Hotzenplotz" nimiosas.
Anti Kobin etenduse "Röövel Hotzenplotz" nimiosas. Foto: Siim Vahur

Reedel tõmmati joon alla NUKU teatri 68. hooajale ning ühisel piknikul Nõmme seikluspargis jagati kolleegipreemiaid. Eriolukorrast tingitud piirangud katkestasid küll märtsi keskpaigast etenduste andmise, kuid hooajal jõuti lavale tuua viis uuslavastust ja anda 382 etendust.

Hooaja jooksul külastas etendusi ligi 60 000 inimest ning NUKU muuseumit väisas ligi 13000 külastajat. Hooaja jooksul esietendus viis uuslavastust, publik valis neist oma lemmikuks Mirko Rajase lavastatud röövlimürgli «Röövel Hotzenplotz», mis esietendus septembris. Seda tiitli Puhas Kuld pälvinud lavastust saab 31. juulist 22. augustini näha vabaõhulavadel üle Eesti.

68. hooajal jõudis lavale veel William Shakespeare’i «Tõrksa taltsutus» (lavastaja Merja Pöyhönen Soomest), eesti muistendil põhinev «Päike, Kuu ja tähed» (lavastaja Polina Stružkova Venemaalt), Ott Kiluski «Vapruse värinad» (lavastaja Kaili Viidas) ja EMTA lavakooli diplomilavastus, August Kitzbergi «Tuulte pöörises» (lavastaja Mihkel Kohava).

Teatri kunstiline juht Mirko Rajas tänas kõiki kolleege loomepanuse ja eesmärgipärase töö eest sel eriskummalisel hooajal. «Teatris töötada on privileeg, kus loominguline kohalolu on kõigi osa, kes teatris töötavad. Meie viis uuslavastust on küll ilus number, kuid kolm sel hooajal esietenduma pidanud lavastust esietenduvad eriolukorra tõttu järgmisel hooajal. Teatris ei ole kellegi jaoks võõras mõrksõna «antud olud» ja nende «antud oludega» tuli kohaneda.»

Teatrijuht Joonas Tartu tänas mõistvat ja hoolivat publikut. «Oleme saanud kinnitust, et teatriarmastust eriline aeg murda ei suutnud ning vaatajad ootavad vahetuid elamusi ka uuel hooajal,» ütles Tartu.

Hooajale pandi punkt kolleegipreemiate väljakuulutamisega. Lipulaeva ehk parima uuslavastuse tiitli sai Ott Kiluski kirjutatud ja Kaili Viidase lavastatud «Vapruse värinad». Sellele lavastusele läks ka tiitel Loov Jõud ehk parimad loomemeeskonna liikmed ning selle pälvisid Henry Kõrvits ja Paul Oja lavastuse heliloomingu eest.

Pärli ehk parima naisnäitleja tiitliga pärjati teist hooaega järjest Getter Meresmaa, seekord vanaema rolli eest lavastuses «Röövel Hotzenplotz» ja Tiina rolli eest lavastuses «Vapruse värinad».

Ladvaõun ehk parima meesnäitleja tiitel läks sel hooajal jagamisele. Võrdse arvu hääli said Anti Kobin rollide eest lavastustes «Röövel Hotzenplotz» ja «Päike, Kuu ja tähed» ning Jevgeni Moissejenko Vincentio rolli eest lavastuses 1Tõrksa taltsutus».

Maailma Meistri ehk parima kunstniku tiitli pälvis Rosita Raud kunstnikutöö eest nukulavastusele «Tõrksa taltsutus».

Osavnäpp ehk parim töökodade töötaja on alati abivalmis ja teistega arvestav õmbleja Jaanika Simmer. Majavaim ehk parim maja teenindav töötaja on kohvikuteenindaja Birgit Ratassepp ning Hall Kardinal ehk parim etendust teenindav töötaja on juba mitmendat korda etenduse juht ja rekvisiitor Liisi Tegelemann.

Töömesilaseks ehk parimaks korraldus- või administratiivtöötajaks valiti teatri kriisiajast läbi loovinud teatrijuht Joonas Tartu.

Lisaks tunnustati hooaja hõivatumaid näitlejaid, kelleks olid Anti Kobin 95 etendusega ning Tiina Tõnis 90 etendusega.

Kui tavaliselt antakse üle ka tiitel Pauk Luuavarrest ehk hooaja suurim üllataja, siis tänavu selleks hääletatud koroonaviirus ja eriolukord sellekohast tunnistust ei saanud. Küll aga avaldati tänu NUKU teatri inimestele kriisiaegse tasakaaluka ja kindlustunnet sisendava tegutsemist eest.

Kolleegipreemiaid jagatakse igal hooajal ja anonüümsel hääletusel osaleb kogu NUKU teatri kollektiiv.

Teatri 69. hooaeg algab Eesti Noorsooteatri nime all 31. juulil, mil minnakse ringreisile Ottfried Preussleri lugudel põhineva lavastusega «Röövel Hotzenplotz» ning esinetakse vabaõhulavadel Eesti erinevais paigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles